Dodge Ram Van 2003: Nokkenassensor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: B, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 108

Ik heb de kop vervangen en sinds die tijd slaat de motor niet aan. Lijkt erop dat ie niet op tijd staat. Ik verdenk de sensor die op de as zelf zit (dikke plastic ring met 1 Boutje op eind van nokkenas)
Waarom? ; Met de as-sensor van de oude nokkenas heb ik een gele vonk.
Met de as-sensor van de andere (sloop kop) krijg ik geen vonk. Ik verdenk dus de sensor die op de as zelf zit.

Ik heb een nieuwe sensor besteld en erop gezet echter daar wordt geen as-rotatie sensor bijgeleverd. Dus resultaat blijft hetzelfde.
Heeft iemand een idee?

Ik heb geen idee hoe ik aan juiste as-sensor van de as kan komen is dat uberhaubt belangrijk en kan zo'n ding stuk? Ik kan niets vinden over de werking van zo'n sensor. (het is een klein plastic dikke ring dat op de as zelf zit gemonteerd met één boutje) Of is het toch een ander probleem?

Brew28

Geplaatst door Brew28 , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge Ram Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Brew28, 1 maand geleden

Wellicht handig voor iedereen die ook een kop vervangt. De kop van een ouder model is geheel hetzelfde, maar de inlaat nokkenassensor magneet is 45 graden gedraaid. Hierdoor komt de auto natuurlijk nooit op tijd. Oplossing is oude nokkenas gebruiken in de nieuwe kop van de sloop. Een eventuele EGR aansluiting kan je erbij (laten) prikken bij het afvlakken van de nieuwe kop.
Het was even zoeken, maar de auto rijdt weer.

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.