Dodge Ram Van 2003: koelwater

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: B, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 108

Ik heb een dansende temperatuurmeter, Soms schiet deze door naar te heet en komt de meter in rode vlak. Dit gebeurd elke keer wanneer de kachel koud wordt, terwijl deze wel al hete lucht geblazen had. Nu heb ik in het expansievat extra water toegevoegd en toen heel veel witte rook!
Oh oh Koppakking denk ik dan. Maar na een paar km was dat weg en bleef de motor op bedrijfstemp. Inmiddels heb ik de thermostaat vervangen, maar ook dat helpt niet. Motor loopt ineens naar heet en valt dan ook weer terug naar normaal. Als de kachel kouder wordt, loop de temp op. Wie helpt mij op weg? IK zie geen lekkages.

Brew28

Geplaatst door Brew28 , lid sinds 2 jaar geleden

3 Reacties

Jeraevers, 2 maanden geleden

Waterpomp nog goed?

    Ik verwacht daar het probleem niet. één jaar geleden nieuwe distributie met nieuwe waterpomp er in gezet. Ik denk zelf aan lucht in de leiding, maar geen idee hoe dat zou moeten ontsnappen. Gaat dat via de dop van de radiator? ik heb alleen in expantievat bijgevuld. Realiseer me nu ik dat beter in de radiator had moeten doen. - Brew28, 2 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Bosschaart PRO, 2 maanden geleden

Controleren op lekkages.
Vaak gaan die kachel radiateur kapot. Verstopt of lek

    Ik heb de slangen aan de kachel radiator gecontroleerd en idd 1 heel heet en 1 lauw. Ik ben nu aan het spoelen . Wat raar dat bij een koude motor heel veel witte rook geeft. Is niet de koppakking, want na verloop geen witte rook meer. Temp blijft nu goed. hoe kan er water bij de verbranding komen? weet iemand dat? Wellicht nog een slang verstopt? Expantievat te vol? Wie weet dit? - Brew28, 2 maanden geleden

KasjuszMag, 2 maanden geleden

Mijn droom is een ontwijkingsram en ik hoop dat ik die op een dag zal vervullen.
______
gezocht chauffeur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge Ram Van of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.