Dodge RAM 1500 2006: Probleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 4700, Vermogen (kw): 200

Goedemiddag. Ik rij sinds kort een dodge ram 1500 slt crewcab thunderroad 4,7 uit 2006 op benzine en lpg. [200 liter tank in bak, BRC installatie]. Sinds kort trilt vibreert de auto op gas voor al bij constante snelheid, en op benzine rijd die gewoon lekker maar misschien kan dit nog beter.
Nu het volgende geval: Heb de auto zelf uitgelezen en daar kwamen 3 foutcodes uit die misschien allemaal met elkaar te maken hebben.
P0304-Misfire cilinder 4
P0300-Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0058-HO2S Heater Control Circuit High Bank 2 Sensor 2
[Lamda achter de linker cat]
Nu lees ik dat die sensor eigenlijk niet vaak problemen geeft in rijgedrag, maar vaak motor lampje, deze brand trouwens niet. Weet iemand of dit er toch mee te maken kan hebben, of dat er waarschijnlijk meer problemen zijn bobine, bougies etc. Nogmaals op benzine rijd de prima en smooth. Ook de BRC lpg schakelaar is niet helemaal lekker, hij schakelt wel gewoon automatisch op gas maar het eerste groene lampje blijft knipperen, ook als de tank vol is. Als ik op lpg vol uit accelereer begint er een geluid ergens voor uit te komen, ongeveer het zelfde geluid als je de amerikaanse gordel niet om hebt. Zou graag weten of iemand mij hier kan helpen of meer info heeft. Een heel verhaal. Alvast bedankt Gr Robert55

Robert 55

Geplaatst door Robert 55 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Dodge RAM 1500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (425) PRO, 1 jaar geleden

Persoonlijk zou ik eerst eens de fouten wissen en een paar weken op enkel benzine rijden. dan uitlezen en kijken of er een foutcode terugkomt. Eventueel ook eens compressie meten.

Robert 55 (0), 1 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Heb een hele poos op benzine gereden met allerlei additieven er in, en nu weer op gas zo af en toe, koelsysteem ontlucht ivm verdamper bevriezing en loopt al wel weer een stuk beter op gas. Als ik de codes ga wissen zal de auto toch vast niet beter gaan lopen toch?.

harry4203 (425) PRO, 1 jaar geleden

T gaat erom of de fouten ook op benzine optreden of enkel op lpg. wellicht kun je dan uitsluiten of de storing zich in het originele inspuitsysteem zit of in het lpg gedeelte.

    inderdaad. wat hierboven vermeld

    vervolgens kun je met live data eens kijken of die misfire(s) zich manifesteren met en zonder gas.

    fueltrims?

    op den duur zul je iets met die kat gedeelte of lambda sensor moeten doen bank2 s2 - Ehombie (45) PRO, 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Dodge RAM 1500 of stel zelf een nieuwe vraag.