Fiat Seicento: 1 Dimlicht brand niet bij Fiat Seicento

Bouwjaar: 2001

Hallo,
Ik heb gemerkt dat mn rechterdimlicht het niet meer doet. Wel gezien dat het stekkertje wat gesmolten was dus daar een nieuwe opgezet. Echter nog geen licht. Lampjes onderling uitgewisseld maar nog niks. Zekering in zekeringkastje is goed. Alleen krijg ik daar geen spanning nadat ik de zekering er eventjes uit heb gehaald en op de contacten doorgemeten heb. Helemaal niks, nada.
Het grootlicht werkt wel prima aan beide koplampen. Stadslichten werken ook beide.
Waar kan het aan liggen ???

roncinq

Geplaatst door roncinq (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

als de zekering en de lamp heel is, zit het toch in de bedrading.
Massa goed?

roncinq (0), 14 jaar geleden

Ja volgens mij is de massa in orde. Zou het soms kunnen zitten in de verlichtingshendel aan het stuur? Zitten er daar misschien 2 aparte draadjes voor ieder dimlicht soms? Zit er soms nog ergens een relais die de boel bedient?

Het is zo raar dat ik bij mn rechter dimlicht zekering in de zekeringenkast geen spanning meet, bij de linker dimlichtzekering in de zekeringenkast meet ik wel spanning?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Stekker gesmolten bij rechter dimlicht en geen spanning op de zekering. Dan denk ik dat er meer gesmolten is.

De zekering voor het linker dimlicht. Wanneer staat daar spanning op? Altijd met kontakt aan, of alleen bij dimlicht aan?
Doet je grootlicht het wel?

roncinq (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Zekering voor dimlicht links geeft alleen spanning als ik het dimlicht aanzet, dus niet alleen met contact aan.
Grootlicht doet het wel aan beide kanten, stadslicht ook.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zonder schema is lastig meten, maar je zult moeten uitzoeken waar de draden van de rechter dimlicht zekering naar toe gaan.
1 draad gaat naar de lamp. De andere is interessant, want hier staat geen spanning op. Verbrand, gebroken, los, alles kan.

roncinq (0), 14 jaar geleden

Gisteren de boel laten doormeten en inderdaad.....de draad vanaf de zek.kast naar dimlicht gaf geen spanning door. Dus ergens is deze draad toch gebroken of eerder, wat ik zelf denk, gesmolten omdat de stekker ook al was gesmolten.
Kwam er ook achter dat de dimlichten waren gezekerd met 20A terwijl dit normaal 10A moet wezen.
We gaan dus een nieuwe draad trekken vanaf de zek.kast richting dimlicht en dan moet alles weer werken, is het nu nog ff te koud voor....
Mocht het gelukt zijn laat ik het wel eventjes weten !!

Bedankt voor het meedenken !!

Groet Ron

Hans4040 (320) PRO, 14 jaar geleden

En doe er de goede zekering in...voordat de hele auto uitfikt.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou toch het punt proberen te vinden waar de draad is gebroken of gesmolten. Voordat deze een kabelboom kapot maakt of zelfs de auto afbrandt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.