Fiat Brava: 1.4 16V Brava kapot

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Hallo!

Ik heb een Fiat Brava, 1.4 16V van 1998. Uit het gat van de oliepeilstok komt olie. Kortom, ik denk dat het blok niet meer te maken is.
Kan me iemand vertellen uit welke modellen ik een vervangende motor kan halen en of er verschillende 1.4 16V bestaan waar ik op moet letten?

Alvast bedankt!!!

Rosco10477

Geplaatst door Rosco10477 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Brava? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk bedoel je een 1.4 12V. Je vindt dit motorblok ook terubg in de bravo... en misschien in ergens een model van lancia, maar dat weet ik niet zeker.

stefan84 (0), 17 jaar geleden

dit probleem is zeker te maken,ligt alleen eraan wat er precies aan de hand is,daarom eerst even een diagnose laten vast stellen..een andere motor kan ook,alleen zullen de kosten dan niet veel meer of minder zijn..met een gebruikte motor weet je nooit geen geschiedenis van en in welke staat hij is..met je bestaande motor wel..althans..

Stefan

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

"uit het gat van de pijlstok komt olie" ; zit de carterventilatie niet gewoon dicht ? (oftewel, wat is de diagnose van de motor, wat is er (waarschijnlijk) kapot / versleten) Sjaak

Rosco10477 (0), 17 jaar geleden

Uiteraard is het een 12V in plaats van een 16V...

Zou het de koppakking kunnen zijn (oliekanaal) of levert dit niet zoveel druk op dat de olie er met pijlstok en al uitvliegt?

Bedankt voor jullie reacties!

thei11316 (0), 17 jaar geleden

Rosco,als je veel korte stukken rijdt,verdampt niet alle water uit je olie.
Wanneer het dan vriest kan je carterontluchting dichtvriezen en spuit de olie idd uit het gat van je peilstok.
Olie+Filter vernieuwen en het probleem zal over zijn,mits er geen andere oorzaak is.

Dit is mijzelf ook al overkomen met een Tipo en een BX,na filter en olie vervangen te hebben,heb ik nog vele km gereden met deze auto's.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Brava of stel zelf een nieuwe vraag.