Fiat Ducato 2005: 2.8 JTD Type 244 start ineens niet meer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Hallo, ik ben nieuw hier en zal me even voorstellen mijn naam is Mark en heb 2 maanden geleden samen met mijn vriendin deze (camper) bus gekocht. Bij de aankoop meteen volgetankt (was negenoeg leeg). We hebben in deze periode een aantal ritjes gemaakt en ongeveer een halve tank leeg gereden.

Alles ging goed het enige wat me opviel is dat we telkens 2 keer de sleutel moeten omdraaien voordat hij start, maar sinds vandaag wil hij helemaal niet meer starten.

Startmotor lijkt normaal rond te gaan en de accuspanning is goed, ook getest met een extra accu aangekoppeld. Wat me opvalt is dat het voorgloeilampje altijd maar heel kort brandt maar misschien is dit normaal voor dit model Fiat ducato II (model 244) 2.8 JTD uit 2005. Steeds bij een Buitentemperatuur van ongeveer 6 graden gestart. Ik heb een filmpje gemaakt van de dashboard aanwijzers tijdens het starten:
https://youtu.be/aRfB6SGGu7U

Met een busje start Pilot wil hij wel even lopen gedurende het sprayen maar blijft daarna niet uit zichzelf lopen. Er zit nog een halve tank diesel in.

Alle zekeringen zijn heel.

Ik zal wat foto's van onder de motorkap bijvoegen.

Alle suggesties zijn zeer welkom.

Groetjes Mark

Markdg

Geplaatst door Markdg (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

Markdg (0), 2 jaar geleden

Hierbij de fotos.

harry4203 (430) PRO, 2 jaar geleden

je zult em echt uit moeten lezen en wat basismeetwaarden moeten bekijken. we kunnen talloze oorzaken opnoemen, maar dat heeft niet zoveel zin.

Markdg (0), 2 jaar geleden

Ok, heb je of heeft iemand een tip waar ik zelf zo'n uitlees apparaatje kan bestellen wat voor deze bus geschikt is?

harry4203 (430) PRO, 2 jaar geleden

doe dat maar bij de dealer of een goed uigerusste universeel. je moet echt wel een degelijke tester hebben om bij deze auto wat zinvols uit te lezen.

lange-frans (0), 2 jaar geleden

ik zie links een geel lampje auto met slotje ........gaat je start-onderbreker er wel af??? heb je een 2e sleutel .....probeer die eens .

harry4203 (430) PRO, 2 jaar geleden

had t filmpje niet bekeken, maar dat is idd niet goed nee.

Hans4040 (310) PRO, 2 jaar geleden

Inderdaad niet goed;
hier een link naar het boekje voor het geval je dat niet hebt.
Op pagina 7 staat alles over het controlelampje en de sleutel.

https://www.gebruikershandleiding.com/Fi...

Markdg (0), 2 jaar geleden

Allemaal erg bedankt voor de hulp. Het bleek inderdaad te liggen aan de sleutel. Van 1 van de sleutels werkt de chip blijkbaar niet goed want de andere sleutel doet het wel.

Markdg (0), 2 jaar geleden

Weet iemand of deze sleutel bij te bestellen is ?

Hans4040 (310) PRO, 2 jaar geleden

Ja.
Staat ook in het boekje;
neem alle sleutels en de codekaart en ga naar de Fiat dealer...

lange-frans (0), 2 jaar geleden

je zou ook evt bij goede sleutelmaker kunnen vragen of hij chip kan repareren/uitlezen of de chip van andere sleutel kan clonen.

Tino. (0), 2 jaar geleden

Ik zou niet naar de dealer gaan voor die sleutel dan ben je 300 euro lichter, in Amsterdam zit Jutkey dat is een hele goede maar bij zai er ook wel een zitten Google maar

Markdg (0), 2 jaar geleden

Allen bedankt voor de sleutel tips. Dan gaan we eerst kijken of er in de buurt een sleutelmaker is. Lukt dat niet, dan kunnen we het via de dealer doen.

Markdg (0), 2 jaar geleden

Tot slot. Iemand een idee wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn dat de bus niet lopen wil bij de eerste keer sleutel omdraaien? (De startmotor gaat wel gewoon rond bij eerste keer sleutel omdraaien en ook als we even vasthouden slaat de bus niet aan). We moeten dan steeds 2 keer starten voor hij loopt. Bij 2e keer gaat het tot op heden wel meteen goed.

Highway (120) PRO, 2 jaar geleden

het was toch opgelost met de sleutel? sleutel opnieuw laten inleren.

Markdg (0), 2 jaar geleden

Hallo Highway, 2 keer moeten starten voordat hij loopt was al vòòr het sleutel probleem. En dat is er nog steeds. Ik las ergens dat het mogelijk op te lossen is door 2 ringetjes van 3mm dik onder de sensor te plaatsen van het distributie riem wiel. Dus dat gaan we eerst proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.