Fiat FIORINO 1.3 MJ AUTOMAAT: 5 seconden tot starten

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 199A2000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Hallo allemaal,

Ik zit met het volgende, als ik de contact sleutel op de start stand draai duurt het ong 5 seconden voordat de auto ook daadwerkelijk begint met starten.
Heeft iemand hier ervaring mee ?
Can Bus probleem en kapot contact slot zijn geopperd en van de week gaat hij aan de computer, maar misschien kan ik via dit forum iemand vinden die hetzelfde probleem heeft ervaren en kan ik zo de kosten laag houden. Alvast bedankt!

Sam's diner

Geplaatst door Sam's diner (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Fiorino? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

peterhoogeveen (0), 5 jaar geleden

Voorgloeien wellicht niet in orde of defect.

skilcom (0), 5 jaar geleden

Gloeibougie's en of relais eens laten nazien.

Sam's diner (0), 5 jaar geleden

Bedankt heren maar het kan niet met het gloeisysteem te maken hebben.
Het gaat erover dat hij niet direct start, het gloeisysteem zou in geding komen wanneer hij niet of niet direct aanslaat ;)

peterhoogeveen (0), 5 jaar geleden

Het kan ook dat de auto pas start als het voorgloeien voltooid is. Als voorgloeien langer duurt door een defect of slecht gloeipluggen kan het zijn dat auto pas na 5 seconden start.

Sam's diner (0), 5 jaar geleden

Ik heb afgelopen jaar een kapotte gloeibougie gehad toen werd dit aangegeven in het dashboard. Overigens zijn ze toen alle vier vervangen ;)

skilcom (0), 5 jaar geleden

Toch maar eens kijken of het relais van de gloeibougie's fatsoenlijk werkt.... en de auto eens uitlezen zou ook kunnen helpen...

Sam's diner (0), 5 jaar geleden

Ik ben er inmiddels uit het zit wel degelijk in de versnellingsbak. Wanneer ik de auto namelijk in neutraal uitzet start hij direct. Ook vind er bij koude motor een vertraging plaats tussen zn 3 en 4.

Weet iemand of Fiat hetzelfde electronisch systeem gebruikt op een diesel als bij een benzine. Dus of dit systeem ook een los schakelventiel Heeft?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Fiorino of stel zelf een nieuwe vraag.