Fiat Punto: aansluiten Radio cd/mp3 speler in Punto 2001

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

In mijn Punto uit 2001 zat nog zo'n wat ouderwetse orginele radio cassete speler. Dus ging ik op zoek naar een orginele Fiat radio/cd/mp3 speler uit de latere versie Punto (2003 - 2005?). Nadat ik er eentje 2e hands met code en boekjes had gevonden was het dacht ik alleen nog een kwestie van stekkers erin, code intoetsen en spelen maar............. Helaas, het enige wat hij geeft is de melding "cancheck" Deze is door mij op geen enkele manier weg te krijgen. Het schijnt iets met het motormanagement te maken te hebben, wat iets is gewijzigd in de latere modellen. Hierdoor vindt het oudere type Punto de nieuwere CD speler niet..
Weet iemand raad? Hartelijk dank.

EDO2549

Geplaatst door EDO2549 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Schepers (0), 16 jaar geleden

Beste Edo,
dit verschijnsel heb ik eerder gezien. Ik kan van deze orginele Fiat-mp3-radio de software aanpassen zodat de CAN-controle ( CANCHECK ) uitgeschakeld is waardoor deze gewoon speelt in uw Punto van 2001. Het probleem zit niet in de communicatie tussen radio en injectiecomputer maar tussen de radio en de zogenaamde bodycomputer, waarin een aantal van de af-fabriek gemonteerde opties in of uitgeschakeld zijn, in uw geval uitgeschakeld.
Mocht u meer info willen dan kunt u mij bereiken
Met vriendelijke groet,
Johan Schepers
Nieuwegein

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.