Fiat Cinquecento: acculampje

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900

ik heb een probleempje mijn accu lampje blijft zwakjes branden.. accu is getest dynamo goed door gemeten en laad 14,2 volt zowel bij de accu als bij de dynamo gemeten..
accu lampje brand niet erg fel bij meer toeren brand hij ook nog wat minder maar in welke richting kan ik nog zoeken??????

tony82

Geplaatst door tony82 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk dat het probleem toch in de dynamo zit. Vermoedelijk 'n diode stuk. De laadspanning heeft hier niet onder te lijden.
Je kunt nog even kijken of er geen geoxideerde aansluitingen zijn aan de dynamo, maar anders is het 'n diode.

Gr.

thei11316 (0), 16 jaar geleden

Is een diode stuk die het controle lampje laad branden als de accu of dynamo stuk is.
Hier kun je gewoon mee doorblijven rijden,heeft geen invloed op je laadstrrom/spanning

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is ook niet een gelijkrichter die bedoelt is voor de laadstroom maar uitsluitend om het laad lichtje te laten doven. Er zitten 3 van deze diodes aan elkaar en daar is er eentje van kapot. Daardoor brand je lampje flauw.

Sytze

ps vervangen is ongeveer een half uurtje werk als je de dynamo op de werkbank hebt liggen dus het is de overweging wellicht waard, diodes kosten bijna niets.

tony82 (0), 16 jaar geleden

ok harstikke bedankt voor de info ik weet nu waar het probleem in zit..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.