Fiat Multipla: alles valt uit en de toerenteller en snelheidsmeter blijven op s

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6/16v

Hierboven heb ik een probleem weergegeven, maar omdat dit mogelijk los staat van de daar aangegeven storing, meld ik het in een aparte topic.

We rijden met de Multi ongeveer 50 kmh en 3000 toeren in zijn 3. Op een keer valt de motor uit en alle dashboardverlichting, zelfs de radio deed het niet meer. opvallend is dat de snelheidsmeter en toerenteller bleven staan op 50 respectievelijk 3000. Contact uit of aan; er gebeurt niets. Accupolen nagekeken en alles zit netjes vast. Losgemaakt en even wachten weer vast. de meters bleven hetzelfde. de accu is wel dood. bij kortsluiting met een sleutel geeft het een klein vonkje. er is zelfs te weinig stroom om de obd uit te lezen.
Nu meen ik te weten dat bij een zware aanrijding de meters ook blijven staan om te laten zien wat de omstandigheden waren direct voor de aanrijding. Er was echter helemaal geen aanrijding en dus ook geen airbagactiviteit. (of komt dat nog?)
De auto staat nu geparkeerd tot er een nieuwe accu voorhanden is.

Wat kan het zijn dat de meters zo blijven staan?

tulp msk

Geplaatst door tulp msk (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 8 jaar geleden

Accu overleden of de dynamo laadt niet goed bij,in beide gevallen wordt de spanning te laag om de electronica goed te laten werken,gevolg,de motor slaat af en starten kun je vergeten,kan zijn dat de ecu de laatst gerden snelheid opslaat en blijft weergeven tot alles weer in orde is.

tulp msk (0), 8 jaar geleden

Ja, startkabels erop gehad en starten. Toen was alles weer normaal. echter is er een serieuze kortsluiting in de kabel van de dinamo naar de accu.
probleem is nu opgelost

tulp stk (0), 8 jaar geleden

Nouja hij staat nu n straatje verder stil. Dus kortsluiting opzoeken maken en starten. De accu houd zn stroom wel maar laad dus niet op door de kortsluiting.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.