Fiat Punto: Auto met start/stroom problemen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine

Ik heb een punto uit oktober 2006 die sinds een half jaar startproblemen heeft. Nav twee keer niet starten heb ik een nieuwe accu laten plaatsen. (nu 4 mnd oud). Sindsdien start de auto steeds vaker niet. Ik heb sinds 3 mnd een start booster zodat ik altijd weer de weg op kan. Dat werkte altijd goed.
Sinds 2 weken moet ik met startkabels en een andere auto gestart worden. Pas dan kan ik weer rijden. Er brand een waarschuwingslampje in de vorm van een lampenbol op het dashboard.
Ik ben afgelopen week naar de Fiat garage geweest, maar de auto is dik in orde.

Sinds 2 dagen start de auto met kabels alleen als ik heel veel gas geef. Met veel gasgeven kan ik ook stukjes rijden. Als ik het gas loslaat slaat de auto af. In de garage zeggen ze dat er niets mis is....


Weet iemand wat er mis is met mijn punto?

Kari

Geplaatst door Kari (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik zou eens een andere dealer gaan opzoeken, want dit is niet normaal.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Maar waarom moet je telkens de startbooster of startkabels gebruiken ? Heb je soms ook last van een lekspanning die de accu na verloop van tijd leeg trekt ? Een nieuwe accu is toch niet zomaar leeg, of start je zolang tot dat hij leeg is ?

Het andere probleem is ook zeer zeker niet normaal, vreemd dat je zo'n antwoord van de garage krijgt, snel omdraaien daar en zoals Oldford zegt, een andere opzoeken.

Kari (0), 14 jaar geleden

Een andere garage lijkt me inderdaad een optie. Dat sowieso.

In 1e instantie dacht ik dat gewoon steeds de accu leeg was. De garage zegt alleen dat er geen lekspanning te meten is. Niks aan de hand dus aldus de erkende Fiat garage.
Toen mijn auto op 1 dag 3 keer niet wilde starten heb ik gebeld. Ze hadden geen tijd tot na de jaarwisseling om ook maar iets te doen. Ik moets maar een afspraak maken voor over 2 weken.

Inmiddels heb ik gister de auto weer gestart met de start booster. De auto bleef gewoon lopen zonder veel gas te geven. Ik ben maar een stuk gaan rijden. Vanmorgen startte de auto in 1 keer. Het is wachten tot hij het gewoon weer begeeft. En dat mag niet met zo'n jonge auto.

Er blijft af en toe een lampje op het dashboard branden. Die van een gloeilamp. Ik ben bang dat er in in electronica het een en ander mis is en dat het een hoop geld kost om dat te vinden....

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Gloielamp zit hier niet op - dat is bij een diesel motor. Ik denk dat je het lampje van het motor-management systeem bedoeld.
Als ze de code uitlezen ben je al een heel eind verder. Dan weet je in welke hoek er gezocht moet worden.

Kari (0), 14 jaar geleden

In de garage zeggen ze dat ze hem reeds hebben "uitgelezen". En dat de computer niets aangaf. Je bataald een hoop geld voor eigenlijk niets. Je zou er toch vanuit gaan dat het goed zit....

Het lampje is een oranje lampje in de vorm van een gloeilamp. In de gloeilamp staat dan een uitroepteken. Soms brand het lampje van een rood stuur. Maar die gloeilamp brand veel vaker. Die gaat ook na een aantal minuten uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.