Fiat Punto: Fiat punto 1.1 met haperende motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

De motor start helemaal goed, maar zodra de automatische choke uitgaat, loopt de motor stationair onregelmatig. Een soort van pingeltje die met vaste tussenpozen waarneembaar is.
Als de motor warm is, na een aantal kilometers te hebben gereden, valt hij bijna uit b.v. als je na stilstand weer wilt optrekken, Zeker als de motor warm is.
Bij weinig gas en zeker in de 2e versnelling gaat het nogal schokkerig. Zolang de motor nog niet op temperatuur is gaat het rijdend redelijk.

Vanmorgen bij het warmdraaien thuis, rook ik een wat zwavelachtige geur.

Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt, Roelof

roelof100

Geplaatst door roelof100 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jogti (0), 14 jaar geleden

ik heb hetzelfde gehad bij mij zat het probleem in de caberateur die heb ik schoongemaakt en de bougies kabels vernieuwd daar zat een scheurtje in daarna was het probleem weg

anders zou ik even langs een garage rijden en vragen of hun weten wat het is

gr

roelof100 (0), 14 jaar geleden

De storing werd veroorzaakt door een defekte mapsensor. Deze vervangen en de motor loopt weer als een zonnetje. Ook meteen de bougies vervangen.
Tja en als je dan toch bezig bent koppakking, pakking klepdeksel, distributieriem, brandstoffilter e.d. ook maar meteen vervangen. Vrouwlief weer helemaal blij! het is haar autotje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.