Fiat Punto: Auto wil niet meer starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Auto werd door klant gebracht met het verhaal dat ze door de wegenwacht was geholpen omdat de auto niet wilde starten. Deze had een klap op de startmotor gegeven en daarna startte de auto weer. Met het advies om de startmotor te laten vernieuwen komt de klant bij ons aan en ik heb dus een nieuwe startmotor gemonteerd, maar nu wil de auto niet meer starten! Ik krijg geen spanning op de stuurdraad van mijn startmotor. Als ik het MM uit wil lezen maakt mijn tester geen verbinding en in de centrale computer krijg ik als foutcodes; U1701 motorregeling (NCM) en U0426 met dezelfde omschrijving. Tijdens de reparatie heb ik de accu losgekoppeld. Kan iemand mij hier mee verder helpen?

harlie

Geplaatst door harlie (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

Update; ik wou proberen om in alle systemen de foutcodes te wissen en dan proberen om verbinding te maken met het MM. Terwijl ik hiermee bezig was hoorde ik opeens de brandstofpomp draaien en ook gingen de lampjes van de startblokkering en het MM (MIL) aan en weer uit en nu is het probleem weer weg. Auto start weer normaal en ik kan het MM uitlezen en hierin zitten geen foutcodes, ook krijg ik geen foutcodes meer in andere systemen. Help?

janh5107 (0) PRO, 8 jaar geleden

lijkt op een massa / voedings probleem( van de ecu), systeemrelais?

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

Is inderdaad een voedingsprobleem, ik heb kunnen meten dat de beide relais die de voedingspanning voor de ecu moeten verzorgen hun spanning niet doorgeven. Voordat ik heb kunnen controleren of ze wel aangestuurd worden was de storing weer verdwenen. Zodra mijn storing weer terug is ga ik meten of de stuurstroom en de aansturing voor de relais aanwezig zijn.

harlie (0) PRO, 8 jaar geleden

Klant heeft besloten om auto zo in te ruilen dus zal ik hier helaas geen oplossing posten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.