Fiat Punto: bogiekabels

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Hallo allemaal,
Misschien een vreemde vraag.Op een verjaardag vertelde een kennis van mij dat hij zijn auto een beurt had laten geven bij een officiele Fiatdealer.
Na enige tijd ging de motor stotterend lopen en hij bracht hem toen naar een kleine garage.Daar vertelde men hem dat er verkeerde bogies ingezet waren en dat er
kabels overslag verschijnselen vertoonden.
Nu mij vraag, is het mogelijk dat de bogiekabels kunnen doorslaan als er verkeerde bogies ingezet zijn.Is de isolatie van die kabels dan zo slecht?En kan die spanning/stroom zo hoog oplopen bij verkeerde montage? Of is het een echt verjaardags verhaal?
Vast bedankt voor uw reactie.
Vriendelijk groet Artur.

abtv

Geplaatst door abtv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Spanning voor de bougies kan 15000 volt zijn, met de bougies met een te grote electrode afstand zal de spanning een andere = makkelijker weg volgen.

om 1 cm droge lucht te overspannen met een vonk is 10.000 volt nodig, elke andere stof heeft een lagere weerstand.

Als dan ook nog de buitenlucht wat vochtig is, of de kabels en omgeving zijn met olie en zoutdeeltjes bevuild en kabels bevinden zich bij een massapunt, kan dit zonder meer gebeuren.

Normaal is de electrode afstand zo klein dat daar de vonk overslaat en de ontbranding start.

Vandaar ook de start problemen met vochtig weer, herfst en beginnend voorjaar met mist etc.

Cor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.