Fiat Ducato 2004: Boost meter

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 80

Ik wil een boost meter aansluiten om dat mijn turboleiding lek is geweest.
Deze blijkt nergens meer op voorraad dus gerepareerd. Nu wil ik graag de druk meten zodat ik eerder weet als er wat aan de hand is.
Vraag: waar zet ik het T-stuk tussen van de meter? Vanaf de turbo t/m het spruitstuk zit geen aftakking, en carter gaat dat ook door vanzelf dan zou je vervuiling verwachten.

Beddez

Geplaatst door Beddez (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

lange-frans (0), 3 jaar geleden

als het goed is zit er er een blow-off valve op en daar zit een dun slangetje op en daar kun je boost meterje met t stukje op zetten

Beddez (0), 3 jaar geleden

Leiding onder de auto erg slecht toegankelijk. M6 gaatje geboord in het spruitstuk en een uitgeboord vetnippeltje er op gezet. Omdat er een T-stuk er op zit heb ik het einde wat ik niet gebruik en stukje leiding maar beneden gelegd om zo te kijken hoeveel carter olie mee gaat. Het T-stuk heeft een vernauwing tegen druk wisselingen dus die wou ik er wel tussen. Meter werkt perfect en de maximale druk is 1.5 bar minimum stationair -0,2.
Helaas nog niet gevonden wat de druk zou moeten zijn.

JdeP (5), 3 jaar geleden

Hier staan wat gegevens. http://4cardata.info/elearn/244/2/244000...
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.