Fiat Punto: brandstof gebruik

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,1

hallo nou ik heb een punto van 98 een 1,1 litermotor en die zuipt dat is niet normaal als ik zo'n 30 kilometer heb gereden ben ik 35 euro benziene kwijt als ik hem uitlees krijg ik geen storingen/codes heb nu de injector maar vervangen en de lamda maar het heeft geen nut als je goed gas geeft rookt hij zwart, onverbrande brandstof, ik weet het eff niet ik heb het gevoel dat ik wat over het hoofd zie maar wat? is er iemand die weet wat dit is??

kelly 1

Geplaatst door kelly 1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Verbruik reken je normaal uit door de auto vol te tanken en dan een flink stuk te rijden.
Echter met dit verbruik kom je niet ver. Je zegt dat je nu 1 op 1,5 verbruikt.
Dat is zo veel dat het bijna niet mogelijk is.
Ofwel een lek ergens, dan wel een injector die vol open blijft staan door bijvoorbeeld een kortsluiting in de bedrading, dan wel beide.

Data ook uitgelezen en bekeken op afwijkingen? Map-sensor, koelwater temperatuur, lambda-signaal?

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

Met zo'n verbruik kan je motor zelfs gewoon niet draaien!

kelly 1 (0), 12 jaar geleden

hallo ja met alle respect maar hier heb ik dus niks aan ik vertel geen fabeltjes, ik tank 35,00 rij van schalkwijk naar haarlem noord en het is weg de brandstof ik zie hier map sensor die is vervangen koel water gaat normaal naar ongeveer 90 graden en de lambdasensor is ook vervangen als je een beetje gas geeft rookt hij zwart onverbrande brandstof als je naar de injector kijkt komt er zoveel brandstof uit nou niet normaal hij stikt er bijna in maar loopt wel maar onregelmatig hij staat te bonken en te stoten en als je gas geeft is de straat zwart van de rook lambda singjaal is redelijk maar niet goed dat is ook normaal met zoveel brandstof als ik hem uitlees geeft hij op geen codes er zou dus niks aan de hand zijn nou heb ik op de sloop een andere injector gehaald van een motor die gewoon loopt dus goed is maar hij zit nu hier op en het is nog steeds het zelfde probleem dus licht het niet aan de injector maar wat zou het dan wel kunnen zijn ??

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Kortsluiting in de bedrading van de injector?
Wat gebeurt er als je alleen het contact aan zet en de motor niet start? Spuit de injector dan al?

Wat geeft je map-sensor aan bij uitlezen met contact aan en motor uit? En met de motor stationair (voor zover dat gaat)?
Wat is de lucht temperatuur? Wat is het lambda-signaal?
De water temperatuur? Is dat uitgelezen of geef je de waarde van het dashboard?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.