Fiat Punto: Buitentemperatuurmeter geeft veel te weinig aan.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Al een tijd doet mijn buitentemperatuurmeter raar. Hij geeft elke keer 5-10 graden minder aan dan het in werkelijkheid is.
Nu weet ik dat de meter in mijn buitenspiegel zit. Heb de garage gebeld deze zegt dat de complete spiegel vervangen moet worden, en dit is geen goedkoop grapje. Heeft iemand hier eerdere ervaring mee?

Pim smit

Geplaatst door Pim smit (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

obd expert (0) PRO, 8 jaar geleden

Een temperatuursensor is een weerstand van het type NTC (Negatieve Temperatuur Coëfficiënt). Dit betekend dat als de temperatuur van de sensor omlaag gaat dat de weerstand van het circuit hoger is geworden. Dat bij uw auto de temperatuur 5 tot 10 graden lager is kan een afwijking in de sensor zelf zijn, maar het kan ook een overgangsweerstand in de bedrading van de sensor zijn. Als de bedrading in orde is zit het probleem in de sensor en als de sensor niet los leverbaar is, dan kost het een complete spiegel.

Pim smit (0), 8 jaar geleden

Oke dan zou dat het probleem zijn, hij heeft het altijd goed gedaan. en sinds een week doet die dit.

Bedankt voor uw reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.