Fiat Ducato: carter ontluchting

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500 turbo

Hallo, ik heb eigenlijk een vraag tav mijn carter ontluchting van mijn camper. De slang van de ontluchting gaat door een uitsparing in de frontbalk.Hij gaat niet via de luchtfilter. De slang is gewoon op het uiteinde open,zonder een filtertje of iets dergfelijks. Gevolg is dat de dampen en de afscheiding uit het blok op de straat drupt. Er wordt gezegd dat dit originaal zo hoort, maar ik vind dit wel vreemd ,gezien de drupperij op de straat en op mijn oprit.Vraag dus, weet iemand van jullie of dit nou zo hoort, of is er een oplossing hiervoor, want ik vind dit eigenlijk maar vreemd zo.gr,Henk.

mobiel

Geplaatst door mobiel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Henk die carterdamp moet afgevoerd worden naar de inlaat. Dit is verplicht bij wet. Meestal zit er een aansluiting op de inlaatslang tussen luchtfilter en motor. Het olie gebruik zal wel iets toenemen vooral als het luchtfilter wat vuil is. Als de bevestiging er niet meer is maak je er een. Succes.

jeroenmonteyne (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoe lang is dit al verplicht? Bij de hele oude ducato's heb ik dit ook al vaak zo gezien.

Het is wel niet normaal dat echt veel olie uit drupt.

alfons262 (0) PRO, 13 jaar geleden

volgens mij is er geen verplichting op carterdampafvoer.ik kom nog wagens zat tegen met standaart open carterdampafvoer mitsubishi canters tot 2005!)

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Het was mij ook al eens opgevallen ,ook bij zo'n fiat in de voorbumperbalk maar in een Steinbuch aflevering kon je 30 jaar geleden al lezen dat een gesloten carter ventilatie systeem verplicht werd gesteld. Laat de slang uitademen in een plastic fles, vroeger div. malen gedaan als het papieren filter nat werd. Groeten.

rsr sidecar (0), 13 jaar geleden

als je de slang aansluit op de luchtfilter en motor en er zit veel druk op kan de motor op hol slaan?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.