Fiat Bravo: Code lampje/startonderbreking vraagje!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Goedenavond!

Even een vraagje, al sinds ik mijn Bravo heb blijft soms wanneer ik hem op contact zet het gele Code lampje branden. De auto start en rijdt dan wel gewoon, het lampje blijft gewoon branden, nu staat er in de handleiding dat de auto niet zou moeten kunnen starten wanneer het gele lampje brandt. Hoe kan het dat die van mij wel brandt?

Nu wou ik binnenkort de accu loskoppelen om de computer te resetten, dit schijnt namelijk wel eens problemen met de tellerverlichting te kunnen verhelpen. Aangezien mijn halve dashboard soms niet verlicht is wou ik dit wel eens proberen! Nu heb ik ook gelezen dat wanneer de computer gereset wordt er een kans is dat hij de code vergeet die met de reserve-sleutel correspondeert. Ik heb nl. de rode Main-Key niet waarmee je een nieuwe code in de reserve-sleutel kan inlezen, heb ik ook nooit gehad.
Hoe groot is het risico dat de computer na het ontkoppelen van de accu de code vergeet en ik dus helemaal niet meer kan starten?

Bij voorbaat dank voor de hulp!

Tom

tommy058

Geplaatst door tommy058 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

normaalgezien heeft het loskoppelen van de batterij hier geen gevolgen voor. Is de sleutel die je gebruikt een originele fiat sleutel? Of is het een die is nagemaakt?

tommy058 (0), 16 jaar geleden

Nee, het is wel een originele Fiat sleutel, heb alleen die rode sleutel niet. Maar aangezien ik ergens op een Engels forum had gelezen dat er een kleine kans bestaat dat de computer de code 'vergeet' van de blauwe sleutel wanneer je de accu loskoppelt wou ik graag het zekere voor het onzekere!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.