Fiat Ducato 2007: Comfort Matic probleem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: F1C1, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 116

Hallo, van mij camper, Ducato 3.0 van 2007 197.000km gelopen uitgerust met een Comfort Matic schakel robot, heeft het volgende probleem.
Vaak geeft ie de display melding " laat versnellingsbak controleren "
het begon bij doorschaken, bleef hangen in de 5e (met melding) snelheid bleef gehandhaafd, na een +- 10 sec. verdween de melding en alles was normaal.
Op moment al bij starten de melding. Na de versnelling handel veelvuldig te bewegen tussen R, N, 1 en 2 en terug. verdwijnt het en kan gewoon gereden worden.
Bij het heen en weer schakelen blijft het display N weergeven ( en piep, piep piep) tot ie normaal volgt....
Olie niveaus gecontroleerd (alles normaal).
Nog geen uitlezing gedaan, moet nog gedaan worden, maar ben me aan het voorbereiden.
We heeft hier ervaring mee ?

Bschuld

Geplaatst door Bschuld , lid sinds 2 jaar geleden

14 Reacties

oldford PRO, 7 maanden geleden

Het klinkt alsof de positie van de keuzehendel niet (goed) wordt herkend.
Uitlezen zal dat kunnen bevestigen.
Ik zou dat uitlezen wel met Fiat dealer (of gelijkwaardige) apparatuur laten doen.

jokertje PRO, 7 maanden geleden

Precies , dan kun je ook de snelheidssensor in de bak controleren...

Bschuld, 7 maanden geleden

Bij de dealergeweest. S,morgens bij het wegbrengen nog steeds problemen. Moest met veel " schakelen " (met steeds " laat u versnellingsbak controlleren). Uiteindelijk toch bij de garage neergezet.
Uitlezen...... veel fouten ? Gereset (wat dat dan ook moge zijn, moet ik nog vragen ). Alles normaal, prima proef rit !!!

  Maandag (na koude motor ) nieuwe test. Of er dan wel fouten optreden ?... Wordt vervolgd 🥱 - Bschuld, 7 maanden geleden

jokertje PRO, 7 maanden geleden

Dan hebben ze de koppeling opnieuw gekalibreerd dit doe je in een 4tal stappen...maar geheid dat het vroeg of laat nog terug komt

  Nee, ze hebben niets gedaan (waarom zouden ze dat verzwijgen ?). Alleen diagnose check en toe, dat gaf geen uitsluitsel toen een proefrit gemaak. Maandag (koude motor) nieuwe proefrit . Zal me benieuwen !!! Ben er wel klaar mee !!, - Bschuld, 7 maanden geleden

Highway PRO, 7 maanden geleden

google op half automaatbakken specialisten. Is je deur goed dicht?

Bschuld, 7 maanden geleden

@ Highway, ja dat heb ik inmiddels begrepen. Altijd via de bestuurders deur binnenkomen om eerst de koppelings-druk op te bouwen.

Ja al geïnformeerd bij een specialist, maar dan ben ik € 4k + verder 🥵

Highway PRO, 7 maanden geleden

weet niet welke je hebt geinformeerd. wij hebben nog niet veel problemen met de campers gehad. maar je kilometerstand ken ik ook niet. bij ons zijn ze veel lager je bent veel op reis geweest. Is de koppeling ooit vervangen? de eerste platen waren niet top

jokertje PRO, 7 maanden geleden

Wij hebben als problemen gehad bij deze selespeed bakken :koppeling versleten, druklager lekt (komt vaak voor bij campers door t lang stil staan) pomp motor kapot , relais slecht en een enkele keer cilinder kapot

jokertje PRO, 7 maanden geleden

Inmiddels komt dit systeem bijna niet meer voor bij ons ... tegenwoordig de volautomatische bak ... rijd ook soepeler vind ik persoonlijk

Bschuld, 7 maanden geleden

Koppeling is bij 130K vervangen incl druklager. Tevens dubbel massa vliegwiel vervangen. Vandaar dat ik aanneem dat de koppeling geen probleem is . Geeft, als ie rijdt ook geen indicatie. Koppelt heel soepel, merk er nauwelijks dat ie schakeld. Toch vreemd dat nadat ie (s,morgens) door de problemen is het feilloos doet ??

Highway PRO, 7 maanden geleden

ja, we kunnen hier wel suggereren maar je zult toch een goede diagnose moeten laten stellen. Ik heb gelukkig weinig problemen met die bakken en dus geen ervaring mee. Vind de nieuwe bakken erg prettig maar goed daar heb je niks aan. Ik can een specialist voor je opzoeken. Mijn is er een aanbevolen in de buurt van breda dacht ik. We hebben de klant er zelf toen heen gestuurd. Hij kwam mijn wel deskundige over.

  Wie was die specialist ??? - Bschuld, 7 maanden geleden
  Ik laat je van de week weten. Als ik die leverancier moet bellen. - Highway PRO, 7 maanden geleden
  Ok, bedankt. - Bschuld, 7 maanden geleden

Highway PRO, 7 maanden geleden

Autotransmissio
Darwinstraat 2
Ede

autotransmission.nl

Bekijk de site maar eens. Diagnose is al gratis.

  Ok bedankt ! - Bschuld, 7 maanden geleden
  Update, camper uitgelezen bij de dealer, héél veel fouten maar konden er geen chocola van maken. Gereset en opnieuw mee gereden om selectief de fout op te doen. Geen fouten ..... Heeft een week bij de dealer gestaan, elke dag proefrit. Geen probleem. Ondertussen de wagen opgehaald, mee gereden, probleemloos....🤨🤒🤢 - Bschuld, 7 maanden geleden

Highway PRO, 7 maanden geleden

Bij transmission of een fiat dealer?

Bschuld, 7 maanden geleden

Nee, bij Fiat dealer. Als het probleem zich niet meer laat zien en er zijn geen foutcodes valt er voor Transmissies ook weinig te zien, neem ik aan.
Ik zie het nog even aan, bedankt !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.