Fiat Ducato 1998: Motor blijft lopen na verwijderen sleutel.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

De motor blijft doordraaien wanneer het contact wordt uitgezet. Dit doet zich voornamelijk voor wanneer er langer dan een uur in is gereden. Bij kortere ritten valt de motor wel uit bij het uitzetten van het contact. Je kan dus letterlijk uitstappen met de sleutel en zonder problemen verder rijden. Het gaat om het type: Fiat Ducato 2.8idTD uit 1998. Het is er een met een camper opbouw.

Op het moment dat de sleutel wordt omgedraaid stopt de cabineventilatie wel en reageert het dashboard ook zoals je zou verwachten wanneer je de motor afzet.

Iemand enig idee waar dit in kan zitten?

revers88

Geplaatst door revers88 , lid sinds 3 weken geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Kijk eens op de pomp, daar zit een stopsolenoid op , of deze spanningsloos wordt , geen spanning solenoid defect , wel spanning blijft er waarschijnlijk een relais hangen.

revers88, 3 weken geleden

Bedankt voor de reactie. Ik ga dit direct laten controleren. Iemand anders had het namelijk ook al over de "Engine stop solenoid". Ik kan het zelf helaas niet repareren.. Heb je enig idee wat het zou moeten kosten om zoiets te laten vervangen?

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Prijzen kunnen we niet noemen , van teveel factoren afhankelijk.

revers88, 3 weken geleden

Duidelijk! Maar het is dus niet vreemd dat dit alleen voorkomt bij wat langere ritten. Voor mij gevoel is namelijk iets defect of niet. Maar in dit geval kan het dus te maken hebben met de warmte van de motor of iets dergelijks.. Dan ga ik uitvogelen wat zoiets ongeveer moet kosten om het te laten repareren. Is er een quickfix om de motor makkelijk uit te zetten zonder hem dood te laten vallen in zijn versnelling?

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Het kan zijn dat de boel gaat klemmen als het warm wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.