Fiat Ducato: Controlelampje inspuiting fiat Ducato blijft branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 28 JTD

Een Fiat Ducato uit 2002 28 JTD, hier blijft het controlelampje van de inspuiting branden, ik heb de aansluitingen van de inspuiting nagezien maar kan niets vinden.
De computer uit laten lezen bij een Fiat dealer (personen auto's) en er zat een foutmelding in **relais klep 1*** maar deze dealer weet niet wat deze foutmelding betekent, is er iemand op het forum die mij kan helpen, de auto loopt verder goed daar is zo te horen niets mis mee. Waar moet ik zoeken?

oevelenj

Geplaatst door oevelenj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je toevallig ook het nummer van die foutcode?

oevelenj (0), 14 jaar geleden

Nee helaas vergeten opte schrijven.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

wel makkelijk als je het nummer nog kan achterhalen..

oevelenj (0), 14 jaar geleden

We hebben een nieuwe meting gedaan, het nummer is P0480, het zou gaan om het inschakelen van de eerste snelheid van de koelventilator, ik heb al een draad die er niet goed uit zag vernieuwd maar nog geen resultaat.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

P0480 Cooling Fan I Control Circuit Malfunction



bedrading controleren, stekkers controleren, stekkers ECU controleren. werkt de fan wel als je hem aanstuurt met de testkast?

oevelenj (0), 14 jaar geleden

Stekkers ECU zijn gecontroleerd, de fan werkt niet als je hem aanstuurt met de testkast, wel de hoge snelheid, maar niet de lage snelheid, de stekker die onder de accu zit (en naar de relais van de Fans loopt) ziet er ook niet fris uit, dus ik denk dat ik het daar moet zoeken.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

de fan lage snelheid word volgensm ij via 2 relais aangestuurd (serie) hoge snelheid parralel, controleer de relais, krijg je wel spanning op de fan bij lage snelheid ?


edit: als ze iets verroest zijn is dat idd een zeer mogelijke dader.

T.P. (0) PRO, 14 jaar geleden

De relais zitten tegen de kap gemonteerd in een zwart doosje waar ook de koelvinnen in gemonteerd zitten. Meestal is dan zo'n relais ingebrand, deze gewoon vernieuwen, komt wel meer voor.

oevelenj (0), 14 jaar geleden

Draden heb ik vernieuwd, storing niet opgeheven, relais hebben we aan de buitenkant bekeken met het doormeten, zo niets aan te zien, maar ik zal ze eens open maken, of gewoon vernieuwen.

T.P. (0) PRO, 14 jaar geleden

En??

oevelenj (0), 14 jaar geleden

Het is nog steeds niet opgelost, ik moet nog gaan meten bij de relais

T.P. (0) PRO, 14 jaar geleden

Probeer eerst 'ns gewoon 2 nieuwe relais das hendiger dan meten enzo.

oevelenj (0), 14 jaar geleden

Het probleem is opgelost, doordat ik de stekker die tussen de draden van de ventilator loopt heb vernieuwd, werd mij verteld dat als dat de storing oplost gaat het lampje uit, maar dat was niet zo, ik als maar verder zoeken tot dat ik hem toch maar weer bij de fiat heb neergezet, storing uitgelezen en gereset, nu bleef de storing weg dus het lag toch aan de stekker verbinding onder de radiateur die er niet fris uitzag, bedankt voor het meedenken. Het blijkt dus dat sommige "storingen" zichtbaar blijven tot dat er gereset is.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de storing opgelost is gaat onder de EOBD-regels het lampje inderdaad uit na een paar dagen.
Echter, diesels hoeven pas vanaf 2004 te voldoen aan die regels, dus hier geldt wat de fabrikant vindt wat er moet gebeuren.
In dit geval zal de fout wel minstens 40 motor starts actief blijven, hoewel het voor hetzelfde geld 100 motor starts is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.