Fiat Multipla: Cruise control Gold

Bouwjaar: 2000

Door de Fiat garage is indertijd de geleverde cruise control van mijn Multipla diesel vervangen door één van de fa. Gold. Daarmee is mij enige tijd gelden het volgende overkomen:
Na een bocht, tijdens het schakelen na een hoger versnelling bleef het gaspedaal ineens hangen. Daadoor schoot de auto naar voren, kon ik nog net een fietser ontwijken en met slippende koppeling aan de kant komen. Na een geweldige hoop gedonder heeft uiteindelijk de ANWB (die zich nou ook niet direct meewerkend opstelde, om het maar voorzichtig te zeggen, daar ben je nou al tientallen jaren lid voor....) een expertise onderzoek gedaan (op mijn kosten, dat wel). Oorzaak beleek een verkeerde montage van de cuisecontrol waardoor de kabel ergens tussen kon blijven haken.
Uiteindelijk heeft het gelukkig geen persoonlijke ongelukken of letsel veroorzaakt, maar heeft het me een hoop ellende en veel geld gekost. Een nieuwe cruisecontrol heb ik niet meer laten monteren. De fa. Gold wilde niet erg meewerken, ik had al kosten genoeg gehad en mijn vertrouwen in die spulen was al fors gedaald ook.
Heb je dus zo'n cruisecontrol, laat dan een onafhankelijke derde hem controleren. Zit de kabel wel beweeglijk aan het pedaal, zitten er geen blokjes en montagestukjes aan de kabel die ergens achter kunen haken.
groeten,

Paul

arnoudj

Geplaatst door arnoudj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat denk je dat de Fa. Gold hier mee had moeten doen dan?? Er was sprake van ondeugelijke inbouw, daar kan de leverancier toch niets aan doen??

arnoudj (0), 16 jaar geleden

Op zijn minst kun je verwachten dat een erkend inbouwstation door hun gecontroleerd wordt. En enige coulance zou ze niet misstaan heben. Uiteindelijk heeft dit voor hen ook inzicht opgeleverd in kennelijk onvoldoende instructie en hen dus de mogelijkheid gegeven om hun afnemers nog eens extra te wijzen op kritische factoren bij inbouw. Herinner je je Marco Bakker nog?

Paul

garageburgwal (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou elke garage kan en mag een cruise control inbouwen.. Dit is de verantwoordelijkheid van het betreffende bedrijf en niet van de leverancier. Heb er zelf al meerdere ingebouwd en er zit een hele duidelijke handleiding bij. Dit wil niet zeggen dat je niet iets verkeerd kunt doen, maar dat moet je dan niet bij hun op het bord schuiven..
Enne wat betreft Maco Bakker.. geloof je ook nog in sprookjes?? Als mij zoeits gebeurt met zoveel drank op dan weet ik het wel ;-)

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Daarom hou ik oook niet zo van dat achteraf inbouwen van dergelijke zaken.
Het komt dan namelijk aan op de kunde of onkunde van de monteur.
Als het er fabrieksaf inzit is het een geintegreerd systeem wat gekoppeld is aan andere systemen en wat ook kijkt naar andere systemen en bij disfunctioneren schakelt tie gewoon af of niet in.
Hier valt de fabrikant niks te verwijten, gewoon niet goed gemonteerd.

arnoudj (0), 16 jaar geleden

Ik weet ook niet of alle types zo werken als deze Gold. Het gevaar hier schuilt erin dat wanneer de cruise control NIET is ingeschakeld en je het gaspedaal indrukt er een kabeltje los komt te hangen wat ergens achter kan blijven haken. Is de cruisecontrol WEL ingeschakeld dan houdt die het kabeltje tussen gaspedaal en control strak aangestrokken, staat de control uit dan komt het kabeltje in een bocht te hangen. Schijnt zelden voor te komen dat dat probelemen geeft, maar trof ik weer wel...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.