Fiat Panda: Display cockpit knipperd

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Na het monteren van een orginele dubbeldin radio blijft het display in het dashboard knipperen. Hoe krijg ik die weer normaal.

Groet

Ed

Ekoedijk

Geplaatst door Ekoedijk (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

schapat (0), 12 jaar geleden

Ekoedijk

Ik neem aan dat je alle orginale stekkers hebt gebruikt voor het instaleren , Zoniet dan heb je kans dat het daar er een probleem ontstaat. kom je er niet uit ga dan naar de dealer voor dat je nog meer problemen krijgt . Het is een auto van 2011 dus heb je garantie neem ik aan.

Patrick

Hans4040 (300) PRO, 12 jaar geleden

[b]Topic door moderator aangepast[/b]

Ekoedijk (0), 12 jaar geleden

Het was een auto die zonder radio besteld is. Alle stekkers zijn orgineel, die zaten gelukkig in de auto. Can-bus volledig aanwezig op de iso stekker. Vandaag bij de dealer geweest met de auto en die heeft hem op de computer gehad. Na meerdere pogingen om ecu de radio te laten herkennen hebben ze het opgegeven. De radio geeft geen "cancheck" in het display dus de can-bus is aanwezig. De ecu herkend dat er iets nieuws op de can-bus zit, maar weet alleen niet wat. Volgens de garage communiceren de ecu ende radio niet goed met elkaar, vandaar het knipperen van het multifunctie display zoals ze het daar noemen. Het knipperen kon geen kwaad, en voor de rest gaf de radio ook geen storingen op de can-bus. Maar ze zeiden wel dat de software op de radio te oud was om met deze ecu te kunnen communiceren. Dat zou kunnen volgens mij, de radio komt uit een panda uit 2003 ( een van de eerste dus ) en de panda van mij komt uit 2011. Wie weet hebben ze in de tussentijd wel wat veranderd kwa communicatie ..

Groet

Ed

jeroenmonteyne (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je een optie installeerd waarvoor de Body computer niet geprogrammeerd is gaat je km teller knipperen. Dus zolang er een "vreemd" toestel in zit, zal die km stand knipperen. (vandaar ook de reactie in m'n post die verwijderd is)
Je kan ook een niet originele radio monteren, dat zal wel werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.