Fiat Doblo: Doblo geen gas kunnen geven

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo, Ik heb hier in de garage een doblo staan met een lastig probleem. De klant kwam met de storing dat er geen gas meer gegeven kon worden. Het betreft hier een exemplaar met electronisch gaspedaal. DTC's P1220 uitgelezen, storing gasklephuis. Deze doorgemeten en goed bevonden. bedrading gemeten geen probleem. De ECU opgestuurd naar ACtronic en deze zei dat er een eindtrap uit lag. gemaakt en gemonteerd konden we ca 3 a 4 keer gasgeven en toen het oude probleem. Weer ECU opgestuurd en eindtrap er weer uit. Na reparatie een NIEUWE gasklep gemonteerd (op advies ACtronics ) maar het zelfde liedje. Een aantal keer gasgeven en ECU weer defect. Op advies ook de ECU vervangen en nogmaals de bedrading op sluiting , doorgang, en plus en massasluiting gecheckt. Maar nog steeds komt fout p1220 terug en gasgeven gaat na een aantal keren maakt de ECU weer stuk. Nu dus weer terug bij af.
Een hoop kosten verder en nog geen oplossing, we zitten een beeeetje vast
Wie heeft een idee, alles is welkom
mvg



Henk

Geplaatst door

hkiers (0)
badge

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Heb je al eens gekeken naar je gasPEDAAL? gasklep is 1, pedaal is het andere deel. meet daar eens de boel door. Ook geen doorgesleten bedrading dat bij gasgeven=kantelen motor kortsluiting veroorzaakt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.