Fiat Doblo: Doblo slaat slecht aan, trekt pas vanaf 2000 omw/min en rookt zw

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

Hallo.
Een Fiat doblo cargo 1.9JTD, slaat met koude of warme motor slecht aan. De motor moet echt een aantal keer rond gaan.
Als je er mee gaat rijden dan trekt hij slecht op en in de spiegels zie je dan ook zwarte uitlaatgassen. (geen goede lucht/brandstof vermening) zodra de turbo in slaat begint de motor te presteren.
Ik heb een OBD log gemaakt waarbij je ook de luchtmassa en het inlaatluchtdruk kunt zien t.o.v. de motorbelasting en dit lijkt mij in orde te zijn.
Het motorstuurapparaat geeft geen foutcodes aan. Ik zat eerst te denken aan de LLM maar afgaande op de OBD log, twijfel ik daaraan.
Ik heb zo geen gegevens van de brandstofpompdruk die hij minimaal moet hebben bij de startfase, iemand gegevens? Iemand al eens een dergelijk probleem mee gemaakt?

Alvast bedankt.

Groet,

Peter.

http://yfrog.com/jnimgqjj

truckservice

Geplaatst door truckservice (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

joep5513 (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens mij moet de brandstofdruk met starten rond de 300 bar zijn. Als je dit niet haalt controleer het o+ringetje achter de druksensor. Gaat wel eens lekken. Kost bij bosch een paar euro. Kan dit wel niet helemaal rijmen met het zwarte roken.
Ik zou ook eens de verstuivers controleren. Kijk (met spec. gereedschap) of de retouropbrengst van alle gelijk is. Is er een afwijkende. Vervang die dan.

veel suc6

T.P. (0) PRO, 14 jaar geleden

Zet eens een plaatje tussen de egr en kijken of dat het over is, als dat zo is kun je de rest wel raden lijkt me.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.