Fiat Doblo 2001: Doblo opknappen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200

Beste lezers,

Mijn Doblo staat al twee jaar stil en er moet flink wat aan gebeuren. Ik heb geen stevige ervaring, maar ben wel technisch aangelegd en heb het gereedschap voor 95% in huis (bepaalde dingen zal ikzelf moeten maken).

Onderdelen zijn er ook voor het grootste deel, maar verwacht voor de ophanging nog wel wat te moeten bestellen. Verder zal er nog wel wat missen en kom daar gaandeweg achter.

Het gaat een flink project worden, gezien ik geen ervaring heb met auto's. Ik hoop hier dan ook advies in te kunnen winnen, zodat ik de auto weer klaar krijg (moet ook, want ik mag niet meer achter het huis staan). Lijstje met euvels is immens, dus laat dat eerst maar achterwege.

Morgen de auto op het terras zetten en dan kan ik aan de slag.

Geplaatst door

SteffetS (60)
vip badge

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Bezint eer ge begint
Anders auto eerst apk laten keuren ivm kosten

bert klein 230
badge

1 maand

Voor de APK heb ik een mooi waslijstje en heb de spullen al in huis. Het enige wat een eventueel probleem kan worden is de cat. , maar heb de lambda's vervangen (voorste zat op 1.4V) waar het nu op zit weet ik nog niet en moet ik uitlezen.

Verder de injectors gereinigd, kortsluitingen weggehaald, nieuwe koplampen er in gezet, koeling meermaals doorgespoeld, nieuwe riemen, nieuwe knipperlicht unit, bougies, olie, filter, gordel en etc.

Alles voor volledige vervanging van remmerij heb ik ook in huis, reserve banden met profiel, nieuwe spiegel, bumperstops, achterglas knipperlicht en ander klein spul.

Mijn grootste probleem wordt laswerk bij de dorpel (niet de dorpel zelf, maar omhulsel), ik heb een lastoestel staan, maar deze nog nooit gebruikt.

Accu staat nu aan de lader, die was dood en moet nog vervangen worden. Moet nog een aantal uren wachten omdat ik nu een kleine lader er op heb staan.

SteffetS 60
vip badge

1 maand

. Dit wordt dus de minste klus en zal later een video plaatsen (zou nu moeten kunnen) zodat ik beter advies kan krijgen of ik dit zelf kan doen.

Helaas nog een paar dagen wachten omdat ik een hond op Logee heb die alles grijpt wat los en vast zit, ben bang dat hij de spullen gaat vernielen als ik bezig ben.

SteffetS 60
vip badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.