Fiat Punto: Doorgeslepen brandstofvulleiding

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8v

Mijn Fiat Punto (2001) is gisteren stilgevallen. De ANWB is erbij geweest, en constateerde vervuilde benzine. De auto is toen afgesleept naar mijn garagebedrijf.

Daar is geconstateerd dat de retourleiding (ontluchting/beluchting) door is geslepen door de achterband. Volgens deze garage komt dit doordat de "bumb stops" van de vering van de rechter achterband versleten zijn.

Ik heb ook de vorige garage die deze auto in onderhoud had (die zit in plaats X, ik woon in plaats Y). De garagehouder snapte het verhaal niet, want volgens hem kan de band nooit deze leiding bereiken over het bereik van de vering.

Aangezien ik niet al te veel geld wil uitgeven aan deze auto, stelde ik voor om de retourleiding dicht te kitten, aangezien deze auto toch altijd al moeilijk te tanken was, had ik het idee dat deze retourleiding nooit goed gefunctioneerd heeft.

Het probleem is nu, dat ook de hoofd vulleiding in gevaar is doorgeslepen te worden. Heeft iemand hier een idee van/mogelijke oplossing voor?

Garage in plaats Y zegt:
Bump stop moet vervangen worden, omdat anders de vulleiding geraakt wordt, dichtkitten luchtleiding eventueel mogelijk
Deze garage heeft de auto op de brug gehad en geïnspecteerd

Garage in plaats X zegt
Dichtkitten luchtleiding is een slecht idee, het is erg vreemd dat de vul/luchtleiding door de band geraakt wordt, want dit zou technisch onmogelijk zijn, dus moet deze vervangen worden, maar de bump stops zijn niet noodzakelijk. Bovendien voegen de bump stops weinig toe omdat ze bijna volledig gecomprimeerd worden.
Deze garage heb ik alleen telefonisch gesproken.

Ik zou graag jullie advies horen!

gbijleveld

Geplaatst door gbijleveld (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 9 jaar geleden

Deze types hebben nog wel eens last van doorgezakte schroefveren , hangt de auto laag van achteren ?
Zitten er bredere banden en velgen onder , waardoor er te weinig ruimte is ?

gbijleveld (0), 9 jaar geleden

Nee valt wel mee, en er zitten normale banden onder voor dit type auto. Ook als je "sportief"over een drempel rijdt gaat ie niet door zijn veren en hoor je geen "bonk" Als de auto zwaar beladen is (400kg op een auto van 850kg) ligt ie wel laag maar zakt ie niet door zijn veren heen. Maar dank voor de tip en ik zal het er met de garage over hebben

Ik heb de garage de opdracht gegeven om de vul/retour leiding te vervangen à 300E, ik zal jullie op de hoogte houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.