Fiat Ducato: Ducato proefrit gemaakt, trekt niet en veerpootlager defect.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8JTD

Hallo,

Ik heb een mooie Ducato gezien met maar 86.000km op de teller, komt uit de lease.

Nu heb ik een proefrit gemaakt, en het viel me op dat er knoep geluiden rechts voor hoorbaar zijn over oneffenheden, nu heb ik gelezen dat dit waarschijnlijk de veerpoot lagers zijn, en niet echt ernstig is.

Maar waar ik mij meer zorgen over maakte, de motor trekt niet goed, in z'n vrij flink gas geven hoor je ook een plof tussendoor met een rookpluimpje erbij.
Ook gaat het oranje/geel inspuitlampje branden als ie op contact staat. Tijdens het rijden brand er niks.

De bus is wel dealer onderhouden incl boekjes en heeft een nieuwe apk.


Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Anders laat ik 'm eerst nakijken of uitlezen voordat ik 'm koop, door de Fiat/Iveco dealer.


Hoe is de betrouwbaarheid en degelijkheid verder met deze bussen? Ik heb altijd Sprinter gereden en dat is toch heel iets anders, die voelen toch wel wat degelijker en robuuster aan eigenlijk.

W11081

Geplaatst door W11081 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Andre338 (0), 13 jaar geleden

Willem,
Over die geluiden kan ik je niet helpen, wel heb ik zelf een ducato 2.8 turbo diesel gehad, die rijd als een trein...Als je gas geeft wordt je letterlijk in je stoel geduwd.
N vriend had m'geleend om met een aanhanger een 4x4 op te halen uit polen, zegt bij terugkomst, je merkt gewoon niet dat er wat achter hangt , nou dat is wat overdreven natuurlijk, maar deze motoren zijn beresterk.
Als ik dat zo hoor zou ik maar even verder zoeken, rij maar eens in wat andere ducato's dan merk je het verschil vanzelf.
sucess

T.P. (0) PRO, 13 jaar geleden

Zo'n Ducato voelt en IS degelijker dan een Sprinter, neem dat maar van mij aan, ok er gaat wel eens wat kapot maar dat is bij een Sprinter niet anders of minder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.