Fiat Tipo: dynamo

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4ie

dynamo was stuk laadde niet meer
naar de sloop andere dynamo gehaald ,gemonteerd ,wil motor starten
doet niets meer ,start moter draait wel goed rond
wat heb ik fout gedaan

ton11585

Geplaatst door ton11585 , lid sinds 17 jaar geleden

4 Reacties

jan T PRO, 14 jaar geleden

ton ben je geen kabel vergeten of heb je er niet een los getrokken zonder dat je het zelf weet.

groetjes jan.

ton11585, 14 jaar geleden

jan ik heb alles 10 keer gecontroleerd en helaas niets losgetrokken
ik heb een vermoeden omdat alles zonder stroom is geweest en er nu weer stroom op staat dat mijn bobine stuk is , maar verder is het een groot vraagteken als je na iets simpels als dynamo vervangen ,geen enkel leven in de motor krijgt.
evengoed bedankt voor je reactie en ik hou mij aanbevolen voor tips
groeten ton

ton11585, 14 jaar geleden

ik heb alles open de bougies er uit gehaald gestart en de bougies vonken normaal ,er komt genoeg benzine in de injecteur,dus ,,,,,,,,,,hij zal wel verzuipen morgen maar even opslepen en dan maar weer stil hopen

hellbat PRO, 14 jaar geleden

indien je auto ooit eens is voorzien van een startonderbreker, kan dit probleem wel eens voorkomen.

Trek de accu los, zet het contact op AAN en sluit dan pas de accu weer aan, dit omzeilt de meeste goedkopere startonderbrekers, omdat hij meteen een 30 en 15+ signaal krijgt zal hij niet inslaan.

Dit heb ik zelf als eens meegemaakt met een GT alarmsysteem, waarvan de eigenaressen niet eens wist dat het er in zat. er waren ook geen zenders meer bij, dus na loskoppelen van accu begon de noodstoomsirene te loeien, en hield er onder geen voorwaarde meer mee op.

Voorgenoemde remedie toegepast en auto rijdt nu nog.

succes Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.