Fiat Cinquecento: Elektra problemen (achteruitrij verlichting)

Motorcode: 1100

Hallo allemaal!

Sinds enkele dagen heb ik een probleem met mijn auto (groot probleem) namelijk: mijn elektra doet raar. Spontaan is mijn radio uitgevallen, doet mijn achteruitrijlamp en remlicht het niet meer. Ook is er een probleem dat zodra ik van lichten schakel (groot licht, klein licht mistlicht noem maar op) ik een plop hoor in mijn subwoofer. Als ik op de claxon druk gaat mijn verlichting in de auto aan zolang ik daar op druk. Allemaal geen goede dingen dus.

Ik heb doorgemeten waar ik mijn radio-inschakeling draad vandaal haal (bij de klok 12volt lichtblauw draadje) deze geeft echter nu variabele waarden weer (3 volt tot 7 volt continu wisselend)

Er is dus waarschijnlijk een probleem met de aarde ergens? Alleen ik zou niet weten waar. En hoe ik dit moet oplossen! Kan iemand mij tips geven, of misschien zelfs de oplossing? Ik kan nu niet meer rijden namelijk, door dat remlicht.

Bedankt!

Beker

Geplaatst door Beker (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Lijkt inderdaad een massa-probleem. Controleer eerst de verbindingen tussen accu motor en chassis maar eens. Vervolgens alle connectoren aflopen, of er niet eentje los zit.

suc6
Peter

Beker (0), 14 jaar geleden

[quote=Peter Schouten]Lijkt inderdaad een massa-probleem. Controleer eerst de verbindingen tussen accu motor en chassis maar eens. Vervolgens alle connectoren aflopen, of er niet eentje los zit.

suc6
Peter[/quote]
Dit had ik inmiddels al gedaan, goed doorgemeten van de min uit de accu naar chassis, een massa aan de linkerkant in de chassis en het zelfde aan de rechterkant. Hoe bedoel je connectoren? Eigenlijk zit alles afgesloten met buizen en ik zal niet weten waar ik moet kijken voor deze connectoren...

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Ik bedoel connectoren in de draadboom onder je dashboard, misschien is er daar per ongeluk eentje losgehaald. Heb je in de afgelopen dagen aan de auto gesleuteld qua elektra?

suc6
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.