Fiat Doblo: Extra bank in Doblo Maxi plaatsen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9MJT

Ik heb geen probleem maar een vraag.
Ik heb, na wat kleine probleempjes, een perfekt lopende Doblo Maxi extra lang die wij als particulier niet kwijt willen maar het vervoer van grote stukken is over en wil de mogelijkheid hebben om meer personen te kunnen vervoeren.
Nu zit er voorin 2 stoelen en ik ben benieuwd of het mogelijk is om er een bank achter te mogen plaatsen en het schot achter de bank te plaatsen of het schot helemaal weg ?
Uiteraard moet die dan opnieuw gekeurd worden.

gsm3844

Geplaatst door gsm3844 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Doblo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Nee kan niet, een dubbel cabine doblo is niet toegestaan omdat de laadruimte een minimaal volume moet hebben en dat haalt u nooit.
Helaas

gsm3844 (0), 8 jaar geleden

En het omlaten keuren naar personenauto ?

jeroenmonteyne (0) PRO, 8 jaar geleden

Vergelijk eens een Doblo Cargo en een Doblo pernsonenvervoer. Dij de Cargo is de laadvloer vlak en is er dus geen ruimte voor de voeten van de passagiers achteraan...

gsm3844 (0), 8 jaar geleden

Ik zie dat niet als onoverkomelijk, alles is te maken. Maar is het mogelijk om de cargo door RDW om te laten keuren voor personen vervoer ?
Doen ze bij ombouw naar camper ook maar ze hebben mij verteld dat de Doblo ±3cm te laag is volgens de eisen.

jeroenmonteyne (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat ga je dan doen? Gaten in je vloer maken om je voeten door te steken? :-)

gsm3844 (0), 8 jaar geleden

Haha scheelt weer airco
Het gaat mij er nu niet om hoe het wordt aangepast maar of het volgens de regels van het RDW kan worden aangepast.
Ik heb 2 Chevrolet stoelen meegebracht voor iemand in Nederland en toen eens gekeken hoe dat stond en of dat ging maar dat past perfekt met genoeg been en hoofd ruimte. Stoelen waren wel iets hoger dan een bank in een Doblo want die heb ik opgemeten. Maar of die ruimte voldoet aan de RDW eisen weet ik niet.

ferdinand (0), 8 jaar geleden

Hou rekening met BPM.Als het een personenauto wordt,zal dat moeten voldaan.Voor de eisen kan je het best naar Lelystad (keuringsstation) bellen.Daar weten ze er het meest van.
Ferry

gsm3844 (0), 8 jaar geleden

Bedankt voor de tip, ik ga bellen met Lelystad
De BPM en BTW heb ik bij aanschaf al betaald.

camper1952 (0), 8 jaar geleden

Hallo, weet je al meer over de mogelijkheden. Vanaf 2010 voeldoet de afmetingen van de laadruimte min. L 2000 H 1300, zie https://www.businbedrijf.nl/nl/productin...

gsm3844 (0), 8 jaar geleden

Nee nog niet en dat komt omdat ik afwezig ben geweest maar ben het nog steeds van plan om hem om te bouwen zodat ik meer personen kan vervoeren
Ook ga ik daarvoor naar het keuringsstation maar dan zal ik wel met concrete gegevens moeten aankomen en het niet aan hun over te laten wat er mogelijk is of juist wel

@Ferdinand, ik wil eigenlijk naar de dichtstbijzijnde keuringsstation en dat ik voor mij in Utrecht. Wat kan ik het beste doen Utrecht of Lelystad ?

camper1952 (0), 8 jaar geleden

Het bedrijf Atrion doe een platdak erop en een slaapbank. Ik wil een EG goedgekeurde zitslaapbank. Ik heb al een smalle (226mm) keuken blok met tafel in bestelling.

ferdinand (0), 8 jaar geleden

Nol,
Sorry voor de late beantwoording.Alle keuringsstations zijn goed.In Lelystad echter kunnen zij je het best informeren.Op dit terrein hebben de andere wat mindere kennis.Dit weet ik uit eigen ervaring.
Ferry

ferdinand (0), 8 jaar geleden

IK bedoelde dat ook een beetje cynisch.Ik heb hetzelfde in Amsterdam gehad.Ik wilde een Chevy Van uit Amerika op NL kenteken zetten.Ik kreeg als antwoord,dat ik een Uturn moest maken dwz via Duitsland.Dat was volkomen onzin.De wet was al jaren geleden gewijzigd.Ik ben via het Ministerie bij Lelystad terecht gekomen.Daar wordt je dan ook echt geholpen.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Doblo of stel zelf een nieuwe vraag.