Fiat Ducato 2000: Fiat ducato

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1900

We hebben een schakelprobleem met onze ducato als de motor koud is is er geen probleem maar als we een paar uur gerden hebben wordt het steeds moeilijker om de wagen in de eerste versnelling te krijgen soms wordt het zo erg dat dat ook niet meer lukt en dat we in tweede versnelling moeten vertrekken ...wat kan hiervan de oorzaak zijn ..?

bajo

Geplaatst door bajo (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

11 maanden geleden - Highway

koppeling, aan het einde of de bak zelf.

Is dit geleidelijk gebeurt of plotseling.

11 maanden geleden - Punt

Goede middag,wat heb je zelf ondernomen? Als de koppeling vloeistof bediend wordt zou ik eerst die vloeistof vervangen . Vaak wordt dit overgeslagen als die vloeistof niet bij de remmen zit. Vocht heeft slechte invloed en het kan wam worden onder die motorkap . Verder kan je, voordat je de koppeling gaat vervangen de olie in de bak wisselen . Aangeraden wordt syngear 75W-90. En als ik de juiste hebt opgezocht 2 liter. Wat ook voorkomt is als de frictieplaat aan het eind van zijn leven komt de diafragmaveer van de koppelingsplaat niet recht vrij komt maar scheef .Gevolg toch wrijving. Zoek de fout en Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.