Fiat Punto: Fiat punto doet helemaal niks meer.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 55 SX

Hallo iedereen,

Ik heb een Fiat Punto, en precies 3 uur voordat ik hem zou verkopen is hij er mee gekapt. Ik kwam van een wedstrijd af, en eenmaal op de a12 moest ik tanken. Dus ik naar tankstation, auto uit gezet, getankt, maar toen wou ik hem starten. Deed helemaal niks, geen lampje, geen dashboardlampje, geen centrale deurvergrendeling. Helemaal niks. Na een half uur gingen opeens de alarmlichten aan, dus ik snel ernaartoe en starten en ja hoor hij startte, dus maar niet al te hard op de rechtse rijbaan blijven rijden, voor het geval dat. Dus naar de vereniging, daar aankomende zette ik de auto uit en gelijk wilde die niks meer. Helemaal niks. Na een dag heb ik hem naar mijn huis gesleept maar nu weet ik echt niet wat ik ermee aan moet. Verstand van auto's heb ik ook niet zo.
Maar hij doet dus gewoon heeeeeleeeeemaaaaaaal niks.

Oja, en tijdens het slepen hebben we geprobeerd om hem zo aan te slepen en te laten starten, dus sleutel omgedraaid en in zn 2 erdoorheen getrokken, maar hij startte niet. Nog wel belangrijk om te vermelden denk ik. Heb er zelf niet heel erg verstand, maar een maat van mij wel iets meer en die adviseerde mij het via deze weg te proberen.

Ik hoop dat mensen mij hiermee kunnen helpen, want ben er vrij beroerd van dat ik nu mn auto niet meer kan verkopen.

Mvg,
Jos

FrozenTears

Geplaatst door FrozenTears (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Denk dat een van je accupolen los ligt ? Of geen goed contact maakt. Controleer dit. Is deze wel goed, controleer dan je contactslot aansluitingen.

FrozenTears (0), 13 jaar geleden

Hoe kan ik mijn contactslot aansluitingen controleren? (ik heb echt 0 verstand ervan, mijn excuses daarvoor) De accupolen weet ik nog wel te vinden, en daar zal ik zo dan even naar kijken.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Eerst de accupolen controleren. Dan de bedrading op de accu. De spanning van de accu. ETc

Als je er weinig vanaf weet, zou ik het volgende (als enigste) doen.

Haal de kunststof afdekkingen rondom het contactslot weg. Zodat je de bedrading ziet. Start de auto, als deze loopt, frummel een beetje aan de bedrading en stel vast of de motor afslaat door jouw gefriemel.

Kom je hiermee niet verder, zou ik er toch een deskundige naar laten kijken.

S6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.