Fiat Seicento: Fiat Seicento start niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

We hebben een Fiat Seicento die soms niet wil starten.
Het probleem treedt op als we net met de auto gereden hebben en hij staat dan een kwartiertje tot een uur stil. Daarna wil hij met geen mogelijkheid starten. Is het laatste jaar zeker 25x voorgekomen.
De startmotor draait gewoon.
Als je vervolgens nog eens 1 of 2 uur wacht, dan start hij wel weer.
Als ik de auto aanduw dan springt hij zo aan. (Meestal, 2x lukte ook dat niet)
Koude start gaat altijd goed.
Het probleem treedt in de zomer helemaal niet op.
De auto rijdt verder ook goed, geen haperingen of zo.
Het lijkt erop dat de motor geen benzine krijgt. Ik zou me kunnen voorstellen dat het iets electronisch is, maar dan is het wel vreemd dat het met aanduwen wel werkt.
Kan het met de automatische choke te maken hebben?
Of met de startonderbreker?

Bij de garage hebben ze nog alles nagemeten, maar geen problemen gevonden. Ze wisten ook niet waar het dan aan kon liggen.
Eerder zijn er wel problemen geweest met de electronica. De computer is toen vervangen. Daarna is alles een tijd goed gegaan tot vorig jaar deze problemen begonnen.

Alle tips welkom. Alvast bedankt.

Richard

richhend

Geplaatst door richhend (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Seicento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

DJ82 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou de BDP sensor kunnen zijn..........

Als deze defect wordt de weerstand te hoog, vooral bij warme motor.

Echter al deze defect is kan het ook voorkomen dat de motor af slaat (warm) en dit is niet zo?

richhend (0), 17 jaar geleden

Nee, de motor slaat niet af als deze warm is.

Gisteren nog eens met mijn vriendin gesproken. Zij rijdt al een paar jaar met deze auto en het probleem is een paar jaar geleden al bij de garage gemeld. Toen is inderdaad de BDP sensor vervangen. Heeft dus niet al te veel geholpen.
Het komt niet altijd even veel voor, soms gaat het een tijd goed. In de zomer is het helemaal geen probleem. De laatste tijd echter is het steeds prijs.

Is er misschien iets dat ik kan proberen op het moment dat het weer voorkomt?

Richard

richhend (0), 17 jaar geleden

Oh, ja, het lampje van de injectie is eergisteren blijven branden. Hij heeft toen de hele avond niet gestart. Pas de volgende morgen weer.

Ik heb elders op internet iemand gezien met hetzelfde probleem. Daar was het opgelost na vervangen van het injectorhuis. Geen idee wat dat precies inhoudt, maar het klinkt duur. Moeten we eens flink met de garage in discussie, want het probleem was al gemeld toen er nog garantie op zat. Was vast een te dure reparatie.

Overigens wel vreemd dat je het probleem op internet regelmatig tegenkomt, terwijl garages gewoon beweren geen idee te hebben wat de oorzaak is.

Als iemand nog een idee heeft....

Als ik meer heb uitgevonden horen jullie het ook.

Gr. Richard

richhend (0), 16 jaar geleden

Voor degene die nog geinteresseerd is:
Het probleem is opgelost. Het bleek toch dat de BDP sensor nog niet vervangen was. Deze was toch het probleem. Na deze vervangen te hebben startte deze weer goed. Inmiddels heb ik hem al verkocht, ben wat groter gaan rijden.

Groeten,

Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Seicento of stel zelf een nieuwe vraag.