Fiat Tempra: Fiat Tempra

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 i.e. cat

Hoi,

Ik heb een Fiat Tempra waar ik zeer tevreden over ben, alleen vandaag deed hij iets vreemds. Ik had een stuk gereden en wilde iets uitladen uit de auto en liet de motor even draaien. Het leek of iemand een paar keer gas gaf. De auto maakte uit zichzelf een aantal keer het geluid dat je normaal hoort als je het gaspendaal intrapt. De toerenteller schiet vanuit zijn stationair stand van 900 toeren naar 1300 of 1400 toeren. Dit doet hij even en daarna zakt ie weer terug naar de 900 toeren. Hij zakt niet onder de 900 toeren en heeft dus niet de neiging om uit te vallen. Aangezien ik vrijdag 2 februari een afspraak heb met de garage, wil ik graag vragen of iemand weet wat dit is en of ook zelf weleens heeft meegemaakt.

Alvast bedankt voor je reactie!!

Groet, Chris

Chris 1978

Geplaatst door Chris 1978 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jaboV (0), 17 jaar geleden

Ik heb het ook gehad met een Tipo 1.6 uit 88 maar die heeft een ander gasklephuis dus ik kan je niet heel specifiek helpen. Het klinkt als het toerental actuator probleem. Er zit een soort regelaartje op je gasklephuis die de toerenval opvangt. Als ie niet goed werkt gaat de roerenregeling een eigen leven leiden vrees ik. Als je de zoekfuctie gebruikt zul je zien dat er veel Fiatjes last van hebben.
Kan ook een slechte connectie zijn bij het stekkertje soms doet een beetje contactspray wonderen.

Gr Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.