Fiat Cinquecento: Geen 1e en 2e versnelling meer na koppelingswissel

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Auto ontkoppelde niet meer. Na uitbouw van de versnellingsbak bleek de koppelingsplaat gebroken. Koppeling is vervangen en de versnellingsbak is teruggeplaatst. Koppeling werkt weer prima, maar nu zijn de 1e en 2e versnelling onvindbaar? Versnellingspook slaat voelbaar tegen de linkeraanslag, doch bij inschakelen staat de bak in de 3e of 4e versnelling. 5e is ook schakelbaar, zo ook de achteruit.
Het lijkt een afstellingsprobleem, ik kan echter geen stelmogelijkheid ontdekken! Weet iemand raad?

utoperia

Geplaatst door utoperia (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Marc kan je de kabels hebben verwisseld ?Kijk wat je hebt losgehaald en doe het over. Kijk welke kabel voorsorteert en welke voor het schakelen zorgt . Neem er een hulp bij want alleen zie je niets. Groeten.

utoperia (0), 11 jaar geleden

Opgelost! Het asje van de hefboom die voor de verstelling van links naar rechts zorgt (bovenop de bak) was omlaag gezakt bij het verwijderen van de hefboom. Bij het terug omhoog halen was de de er aan vastzittende pal IN de bak een positie verschoven. Oplossing: deksel-met-hefboompje afnemen, pal in juiste positie zetten en weer terug monteren. En voila: alle versnellingen kunnen weer geselecteerd worden. Een kwartiertje werk maar vele uren nadenken en uitzoeken!

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Mooi dat je het hebt gevonden. Die beweging waar jij het over hebt heet voorsorteren... Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.