Fiat Tempra: inhouden

Bouwjaar: 1992

Beste Temprarijders,
Na jarenlang gemodder met inhouden van de Tempra, diverse vervangingen (computer, lamdasensor etc.) zonder resultaat is onze tempra heden definitief overleden verklaard. De koppakking ligt er geheel uit, twee cilinders zijn volgelopen. Ondanks herhaalde vragen om naar de koppakking te kijken blijkt dit waarschijnlijk toch het euvel te zijn geweest al die tijd (verbruikte ook aldoor water).
Tip: laat daar naar kijken en/of probeer zo snel mogelijk van je Tempra af te komen!
Succes!

keus1

Geplaatst door keus1 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

luigi6711 (0), 19 jaar geleden

hier hetzelfde probleem wat betreft het inhouden met een tempra 1.6 i.e. cat uit 1991. allleen deze verbruikt geen druppel water en/of olie en de koppakking is afgelopen zomer uit voorzorg vernieuwd (circa 120.000 km gelopen).

frans3264 (0), 19 jaar geleden

Wat bedoel je met 'inhouden'? Bij welk toerental, warm, koud, etc.?

Daar staat een afbeelding van de massaverbinding van de ECU. Deze is vaker de oorzaak van het niet 'pakken' wanneer je gas geeft - inhouden dus. Ik had hetzelfde probleem -alles gecheckt, niks gevonden. Deze verbindig zat inderdaad erg los. Schoonmaken en goed aandraaien. Daarna ECU reset, en deze problemen zijn helemaal verdwenen.....
Misschien voor jou ook de moeite waard om eens naar te kijken.

keus1 (0), 19 jaar geleden

Er was geen peil op te trekken wanneer het inhouden plaatsvond, warm koud, 100km. niet dan weer 100km wel........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.