Fiat Tempra: inhouden motor/lage temperatuurstand

Bouwjaar: 1991

het is een 1.6 injectie met kat, ongeveer 120.000 km gelopen. hij komt heel moeilijk op temperatuur. bij koud starten slaat ie wel gelijk aan, maar als je gelijk wilt wegrijden gaat ie al haperen/inhouden en wil dan bijna afslaan, moet eerst een paar minuutjes "warmdraaien" zeg maar. daarna gaat het wegrijden wel. als ik daarna op de snelweg rijd komt de temperatuur niet boven de 60 a 70 graden, het (digitale) metertje blijft zeg maar de hele tijd in het blauwe gebied. bij 100 a 110 km/u houdt de motor af en toe even in. als je gas geeft pakt ie dan wel gelijk op. bij file rijden komt de temperatuur wel op 90 graden. iemand raad? tnx alvast!

luigi6711

Geplaatst door luigi6711 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

luigi6711 (0), 19 jaar geleden

nog even een aanvulling op de problematiek. lijkt wel of het erger wordt ivm met het koude weer. gisteren ochtend gestart en bij proberen direct wegrijden sloeg hij weer af. daarna startte hij moeilijk, en toen hij eindelijk weer aansloeg kwam er ongelooflijk veel witte rook uit de uitlaat.

marea 2.4 td (0), 19 jaar geleden

Dat hij na een opwarmtijd van ca. 4 minuten niet warmer wordt dan 60-70 gr komt vermoedelijk door een defecte thermostaat. Probeer eerst eens een nieuwe thermostaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.