Fiat Uno: inhouden

Bouwjaar: 1992

Hallo, ik heb een Fiat Uno 45 ie uit 1992. Het probleem is het volgende: na circa 5 a 10 minuten met de auto gereden te hebben heeft hij last van inhouden, met name als ik meer gas geef. Dit doet hij niet constant, maar wel regelmatig. Bij de garage heeft men (aan de diagnose apparatuur?) nagemeten, maar kon niets vinden. Zou het aan de brandstoftoevoer kunnen liggen?
Groeten, frank

frank3139

Geplaatst door frank3139 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Uno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Bij deze type's gaan de gaskleppositie sensors vaak kapot, heb hetzelfde gehad bij de fiat uno 1.4ie van mijn vrouw.

Verder kun je de temperatuursensor doormeten, en controleren of je voldoende brandstofdruk hebt, misschien gewoon je brandstof filter vernieuwen.

suc6 Reinder

frank3139 (0), 18 jaar geleden

Hallo reinder, bedankt voor je tips. Ik heb er de vraagbaak op nageslagen, en daarin wordt gezegd dat de gasklepsensor niet mag worden verwijderd, maar compleet met de inspuiteenheid moet worden vervangen. Weet jij of dit inderdaad zo is? En nog een vraag; het brandstoffilter is het kleine tonnetje, maar vooraan bij de grille zit een zwarte rechthoekige doos waar "gasoline vapor filter" op staat. Weet je mischien ook wat dit is? Alvast bedankt, frank.

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Hoi Frank,

De gaskleppositie sensor zit op het gasklep huis dat weer op je inlaatspruitstuk zit de gaskleppositiesensor moet je dan ook compleet met gasklephuis vervangen, nieuw zijn die dingen erg duur, dus ik heb bij de Uno van m'n vrouw ééntje van de sloop gehaald.

Het zwarte rechhoekige doos wat vooraan bij de grille zit is je brandstof damp afzuig filter.

Het kleine zwarte ronde 'tonnetje' is je brandstoffilter.

suc6 Reinder

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Uno of stel zelf een nieuwe vraag.