Fiat 500 C 2016: Inhouden bij wegrijden in 1

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 51

Los van dat de 500 met een 1.2 fire motortje geen snelheidsmonster is natuurlijk, heeft de auto een vreemd verschijnsel
Bij stilstand vertrekkend pakt de auto goed op en dan ineens valt ie een stuk alsof je gas inhoud, waarna die we langzaamaan oppakt zoals het hoort.
- gebeurt alleen in 1 en wegrijden uit stilstand
- stationair rijdend in 1 (of elke andere versnelling) en dan gasgeven pakt ie wel in één keer vloeiend op
- heeft niets te maken met bougies of andere staat van onderhoud, alles werkt feilloos. Rijdt in elke versnelling goed, koud of warm of wat dan ook
Het voelt alsof het te maken heeft met een trucjes dat Fiet uithaalt. In 1 voor het stoplicht met koppeling ingedrukt draait motor laag toerental. Zodra je koppeling iets lift pakt ie iets aan toeren op: fit doen dat extra dotje gas waarschijnlijk voor mooi oppakken en niet afslaan. Dan rijdt ie aan bij gas geven en koppeling op laten komen en dan komt die terugval alsof dat geprogrammeerde dotje extra gas wegvalt. Het gebeurt altijd en op dezelfde manier. Of je nu rustig of wat vlotter wegrijdt maakt niet uit. Je kunt t alleen verdoezelen door de koppeling bij aangrijpen deels blijvend iets te laten slippen en veel gas te geven. Dat gaat lastig, klinkt overdreven maar dan voel je t verschijnsel niet.

Wie herkent dit? Is er wat aan te doen?
Bvd

RocketRonny

Geplaatst door RocketRonny , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Heb je het inlaattraject al gecontroleerd op valse lucht , lek na het gasklephuis , kantelen van de motor geeft andere stand van de diverse slangen .

    Dank je Kaleido! Zal ik nakijken, maar op engelse fora zie ik net een aantal meldingen waaruit zou blijke dat de Fiat software sinds euro 6 dit algemeen veroorzaakt en dat t daarmee alleen te verhelpen is met een oudere ecu of met chiptuning. Wellicht een idee, maar ik kijk zeker t inlaattraject na - RocketRonny, 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 C of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.