Fiat 500 2008: vocht in kofferbak

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 169A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Bij deze fiat 500 uit 2008 heb ik vocht in de kofferbak aan de linkerkant onder het matje bij de overgang van de wielkast naar de bodemplaat. De wielkast is ook mee gestoffeerd en het onderste randje is dus vochtig. Is het mogelijk een vaker voorkomend probleem of staat het op zich en is het een individueel geval. Heeft er iemand een soortgelijk probleem gehad ooit of is er bekend bij deze types dat er aan de achterkant ergens na verloop van tijd lekkages ontstaan langs een rubber of misschien via de bedrading die van de achterklep naar binnen loopt.

patrickvanosch

Geplaatst door patrickvanosch (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat 500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

2 jaar geleden - kaleido 1

Heb je een open dak ?

2 jaar geleden - patrickvanosch

geen open dak. twee deurs met metalen achterklep. Kan een rubber zijn of iets anders kleins. Maar hoopte dus dat iemand er ooit mee te maken had gehad.We houden het in de gaten misschien komen we er met de tijd achter.

2 jaar geleden - kaleido 1

Links boven zit de bedradings doorvoer dat rubber wordt wel eens los getrokken om de bedrading te repareren , misschien zit deze niet goed of verkeerd om , maar moet aan de onderkant zitten.

2 jaar geleden - Koen_ibiza

Ik heb exact hetzelfde probleem bij mijn 1.2 lounge uit 2008 en al enige tijd op zoek naar de oorzaak
Links onder in de kofferbak heb ik alle carrosserienaden gekit met speciale 3M kit, maar helemaal droog is het nog niet.

Het zou toch van boven kunnen komen waarbij het door de 3-hoekige ruimte links naar onder komt.
1 : Het rubber van de doorvoer zit goed en lijkt in goede conditie te zijn
2 : de steun waar de gasveer links aan vastzit ook rondom gekit, geen verschil

ik heb een zgn ‘lounge’ met een vast glazen dakje, is dit wellicht een mogelijke oorzaak ?, wel bijzonder dan dat het alleen naar links-achter lekt

Kortom, ik zoek nog verder, misschien is er iemand die de clue weet ;)

2 jaar geleden - patrickvanosch

probleem nog niet gevonden.Garage heeft achterbak droog gemaakt en alle rubbers en doorvoeren gecheckt daarbij niets gevonden wat er op kon duiden dat er ergens lekkage was of is. Auto is bij de garage wel een keer met de hoge druk spuit afgespoten en mogelijk is er daarbij water binnen gekomen,dat is het enige wat we nu kunnen bedenken. We houden het nu in de gaten als er veranderingen of ontwikkelingen zijn laat ik het weten maar het lijkt er op dat het nu in elk geval niet vochtiger wordt.

2 jaar geleden - Koen_ibiza

Ik ben er ook nog niet achter, ik heb de ~3-hoekige ruimte die van bovenaf naar onder loopt opgestopt met een handdoek, maar tot op heden is deze eigenlijk droog gebleven. Maar wachten of dat na een langere regen-periode zo blijft.

Ook onder is het voorlopig droog gebleven, mogelijk heeft het afkitten van de carrosserie-naden toch wel enig effect.

Ik hou het in de gaten, als ik de oorzaak vind zal ik die zeker posten hier

2 jaar geleden - Koen_ibiza

Inmiddels een stap verder, het komt duidelijk van boven. Na de overvloedige regen de laatste dagen is de handdoek waarmee ik de ~driehoekige ruimte links had opgestopt nat en is het onder (nog) vrijwel droog gebleven.
Het kan niet bij de doorvoer wegkomen, dus mogelijk zijn de naden in het dak linksachter niet meer helemaal dicht. In het voorjaar zal ik bij mooi weer eens de rubber strip in de daklijst demonteren en de naden daaronder zorgvuldig afkitten met carrosserie-kit … wordt vervolgd

1 jaar geleden - Koen_ibiza

Het vervolg :
Ik heb in het begin van de zomer bovenstaande uitgevoerd, en met succes !
Gezien de droge zomer duurde het een tijdje voordat ik het echt kon beoordelen, maar ook na de overvloedige regenval de laatste 3 dg blijft het helemaal droog !

Opvallend was dat de oude fabrieks-kit in het hoekje net achter/onder de rubberstrip in het dak idd in slechte staat was, craquelé en dus niet kennelijk niet meer waterdicht. Ik heb dat gebied nu aan beide kanten goed opnieuw gekit met 3M carrosserie-kit.

8 maanden geleden - Haflam

Koen,
ik heb hier ook last van. Zelfs het lounge dakje helemaal rondom afgekit en de doorvoeren van de achterlichten en de bekabeling van kit voorzien, maar het blijft lekken. Precies op die plek.
Wat heb je nou precies gedaan? Is het het rubber waar de deur op valt, of iets anders?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat 500 of stel zelf een nieuwe vraag.