Fiat Panda 2005: kachel

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 188A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Goedendag,
Ben in het bezit van een Panda Emotion 1,2 uit 2005 voorzien van airco control, en met 97.500 op de teller, in 2017 bij een km. stand van 62.000 is er een nieuwe distributie snaar, waterpomp etc. vervangen.
tijdens een grote rit (een week) geleden van 400 km liep de temperatuur meter terug en had bijna geen verwarming, conclusie defecte koelvloeistof thermostaat, deze is inmiddels vernieuwd, vloeistof bijgevuld en staat ongeveer 1 cm boven het max streepje.
Het probleem is;
Als ik s,morgens weg rij stel ik de verwarmings knop in op 22 het wordt dan geleidelijk behaagelijk warm maar zodra de temperatuur meter in het midden staat komt er wat koelere lucht uit de openingen, zet ik de verwarming wat hoger bv 25 dan voel ik weer warme lucht maar helaas van korte duur de temperatuur meter blijft stabiel in het midden staan.
alle reactie,s zijn welkom.
mvg
Hans

lutine

Geplaatst door lutine , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

Jean5231, 1 maand geleden

Dag Lutine,
Op het moment dat in de auto de gewenste temperatuur bereikt is ,zorgt de temperatuursensor dat het niet nog warmer gaat worden. Als de cabine temperatuur weer zakt komt er weer warmere lucht binnen.
Ik begrijp dat bij jouw auto het koud wordt als de temperatuur bereikt is? In dat geval lijkt mij de sensor in de cabine de boosdoener.
Groet van Jan

    Dank voor je reactie Jan De gevoels temperatuur blijft behaagelijk het wordt dus niet echt kouder maar de luchtstroom is wel wat kouder en dat gedurend de hele rit van ongeveer 10km waar precies zit de sensor? - lutine, 1 maand geleden

Beste antwoord, geplaatst door Jean5231, 1 maand geleden

Ik weet niet waar die sensor in jouw auto zit. Vaak zit die in het dashboard ongeveer in het midden achter een paar kleine sleufjes.

    Dank voor je reactie, ik ga morgen even zoeken - lutine, 1 maand geleden

lutine, 1 maand geleden

Sensor gevonden, hij zit achter het kleine ronde rooster net onder de verwarmings knoppen.
De sensor blijkt achteraf toch naar behoren te werken.
mijn dank voor het meedenken
mvg
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.