Fiat Marea 1.9 JTD ELX SW: Klapperende voortrein en Elektra/elektronica

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 JTD

Vorig jaar augustus had ik een vraag over een 'klapperende voortrein' en dit is opgelost door nieuwe schokbrekers en een nieuwe stabilisatorstang.
De rechter schokbreker deed helemaal niets meer en aan deze kant was daardoor ook het rubber van de stabilisatorstang uitgesleten.

Nu het volgende, het lampje van de gloeibougies en de airbags gaan beide knipperen/branden en zijn ge-reset, doch de storing kwam de volgende dag weer terug. Trouwens, resetten is een dure hobby, daar dit € 37.50 kostte bij de Fiat dealer)
De voedingsspanning zou te laag zijn. Dit zou ontstaan kunnen zijn door een zeer slechte accu (deze gaf nog maar de helft van het startvermogen en na 2 dagen niet starten ging zelfs het display van de klok/radio uit).

Ook de brandstofmeter geeft vaak een te laag nivo aan en de temperatuurmeter spring regelmatig in de hoek (heet), doch een klap op het dashboard doet beide weer in de juiste stand springen.

Is dit een geoxideerde massaverbinding o.i.d.? En waar zitten deze verbindingen?

Bij voorbaat mijn dank voor het antwoord.

boogschutter

Geplaatst door boogschutter (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

tijne (0), 15 jaar geleden

zo ver ik weet zo hij links onder het dasbord moeten zitten tegen de zijknt van de auto maar of dat dit klopt weet ik niet nooit na gekeken maar zo staat het in de boeken.

gr tijne

ps: al de motor loopt meet de spanning is op de dynamo en op de accu daar mag niet meet dan 1a 2 tiende verschil in zitten anders massakabel aan legen van blok naar carosorie en accu en dan weer meten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Marea of stel zelf een nieuwe vraag.