Fiat Cinquecento: Klepstoter losgeschoten

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 900

Heeft iemand ooit meegemaakt dat de borgveer uit een tuimelaar is verdwenen, waardoor het afdichtingsplaatje aan de bovenkant uit de tuimelaar is geschoten en vervolgens de hele klepstoter door het gat in de tuimelaar aan de bovenkant is geschoten?

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk is je nokkenas versleten, dit komt meer voor.
als de nok verslijt dan komt er te veel ruimte op de klepstoter

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat snap ik niet helemaal, wat voor ruimte op de klepstoter bedoel je?

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

als er speling komt tussen de stoter en de klep dan kan de borgveer losraken.

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb de tuimelaar gesteld, ongeveer 500 kilometer geleden. Ik bedoel de borgveer die het plaatje tegenhoudt, wat de stoter tegenhoudt (aan de bovenkant van de tuimelaar) zeg maar. Ik heb de hoogte van de stoterstangen gemeten, allemaal gelijk. Dus het lijkt mij raar dat de speling tussen de stoter en de klep te groot is geworden. Ik houd het op stomme pech. Nadeel is wel dat deze onderdelen origineel bij de dealer niet meer leverbaar zijn........en op de sloop krijg ik de onderdelen ook niet, omdat ze dan de rest van de kop/motor niet meer kunen verkopen. Ik ben nu bezig om imitatie te krijgen.

Gr. Roel

Arnold689 (0) PRO, 15 jaar geleden

Volgens mij los te leveren Art. nr. 7729455

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Tis gemaakt....voor zover:-)

Gr. Roel

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

En weer hetzelfde gebeurd. Zelfde veer, zelfde stoter. Borgveer is er weer uitgeschoten. Iemand nog een idee? Anders stop ik ermee:-).

Gr. Roel

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo mensen,

om toch nog maar eens terug te komen op bovenstaande probleem. Ik ben eens naar de mogelijkheden gaan kijken om dit probleem op te lossen. Nu heb ik iemand gesproken die hetzelfde probleem had. Nu heeft die man er een tuimelaaras opgezet met tuimelaars zonder hydraulische klepstoters, maar met een stelinrichting. Hij zegt dat dit zonder problemen kan. Je moet dan wel weer kleppen stellen, dat is op zich geen probleem. Aan welke kant zit de stelinrichting dan? Aan de kant van de stoterstangen of boven de kleppen. Bij hydraulische klepstoters zit de stelinrichting boven de stoterstangen (en ja bij deze auto moet je de hydraulische klepstoters éénmalig zelf stellen). Heeft iemand hier ervaringen mee?

Gr. Roel

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Niemand?

Gr. Roel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.