Fiat Punto: Knipperlicht rechts hapert

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo,

Ik heb sinds kort problemen met de knipperlichten rechts. Enkele seconden nadat ik deze aan doe, gaat het knipperlicht signaal sneller en slaat vervolgens soms af. Daarnaast is het opvallend dat het lichtje van de achteruitverwarming (of mistachterlicht ??) ook aangaat wanneer ik de rechter knipperlichten aandoe. Wanneer het knipperlicht het wel doet is het lichtsignaal achter veel minder sterk dan normaal en brand de knipperlicht linksachter heel vaagjes mee.

Waar zou ik het beste kunnen beginnen bij dit probleem?

Heel graag jullie advies.

MvG
Camiel

Camiel78

Geplaatst door Camiel78 , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

anoniem-1573996169, 11 jaar geleden

pak je lampen er maar eens uit en zorg ervoor dat de kontakten goed zuiver zijn,of heb je toevallig een verkeerde lamp erin gezet??eentje met 1 kontakt of net andersom eentje met 2 kontakten,of de stekkers van de achterlichtunit goed op en neer doen dit duidt op een slecht kontakt in je( ik vermoed) achterlicht unit

Ruud10657 PRO, 11 jaar geleden

pas nog lampjes verwisseld? Dan heb je een verkeerde gemonteerd! (zie ook antwoordt Robby).
Geen lampen gewisseld? Dan heeft een van je achterlichten slechte massa. Meestal is het de stekker naar je achterlicht die het probleem veroorzaakt. Door slecht contact in de stekker wordt het lipje (contact) van je achterlicht warm en gaat oxyderen. Goed schoon krabben en het betreffende contactje in de stekker iets strakker buigen.
(zie ook antwoord Robby).

Camiel78, 11 jaar geleden

Bedankt voor de tips alvast. Ik ga t proberen en hou jullie op de hoogte v het resultaAt

ik heb trouwens vdaag gemerkt dat het knipperen helemaal afslaat wanneer ik op de rem trap.

Camiel78, 11 jaar geleden

Heren,

het was inderdaad zoals jullie hadden beschreven. Een van de contacten in de stekker naar de achterlicht unit was niet schoon meer. (Die van het zwarte draadje). Het probleem was verholpen na het schoongemaakt hebben.
Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.