Fiat Cinquecento: koppakking

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.9 i.e.S

Hoi mensen,

ik moet aankomende week een koppakking vervangen van zo'n grasmaaier. Volgens mij heeft dit blok een onderliggende nokkenas met stoterstangen he? Ik hoef de ketting er niet af te halen volgens mij. Heeft iemand hier nog wat tips voor? Ik heb dit nog nooit gedaan bij zo'n ding namelijk.

Gr. Roel

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

teczwolle (0) PRO, 15 jaar geleden

als je al zo negatief over deze auto doet snap ik niet waarom je er aan begint

en dan nog deze vraag als profesional aan particulieren gaat vragen

jeroenmonteyne (0) PRO, 15 jaar geleden

Veel tips kan je hierover niet geven denk ik. Poepsimpel. Misschien wel eens luisteren vooraf of je geen getik hoort uit het kleppendeksel. Anders misschien direct de hydrolische klepstoters mee vervangen.

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik mag toch wel een geintje maken he...? Maar in ieder geval, ik zie het wel. Klepstoters tikken inderdaad, doe ik maar gelijk.

Tnx verder.

jeroenmonteyne (0) PRO, 15 jaar geleden

ik zal beginnen lachen.

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

zoek ook even de klepspeling op, er zitten wel hydraulische stoters op, maar je hebt ook een stelmogelijkheid in de tuimelaars. Hier is een bepaalde voorinstelwaarde voor, maar die weet ik niet meer uit mijn hoofd. Ik heb hem toen gevonden op een of andere cinquecento-owners-site ( niet lachen, dat bestaat echt )

Groeten Marcel

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik durf niks meer te zeggen.....:-)

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Nog ff een vraag, er zijn 2 koppakkingen te krijgen, een gewone en een iets dikkere voor als je de kop hebt laten vlakken. Nou krijg ik hier verschillende meningen over te horen. De één zegt dat ik beter een dikkere kan pakken, de ander zegt dat dat onzin is...iemand?? Ik heb de kop dus laten vlakken, althans dat zijn ze nu voor mij aan het doen:-)

Gr. Roel

jeroenmonteyne (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou de normale dikte nemen hoor. Zoveel is er nu toch ook niet gevlakt hé?

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Neuh is niet veel gevlakt, en nog iets anders, hoe stel ik de tuimelaars van de hydraulische klepstoters af (ja, die moet je stellen inderdaad:-))? Ik las ergens 2,1 mm.

Gr. Roel

RoelV (0) PRO, 15 jaar geleden

Tis gemaakt, loopt als een naaimachientje. Beter dan voorheen. Met dikke koppakking.

Gr. Roel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.