Fiat Cinquecento: koppakking lek

Bouwjaar: 1994

Onze Cinquecento 0.9 van 1994 lekt olie. Zo te zien is de koppakking lek. Kan iemand mij vertellen of dit een dikke klus en dure grap is bij deze autootjes ?

j.wolthuis

Geplaatst door j.wolthuis (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Als je koppakking lek is zal ie geen olie lekken,denk eerder dat je kleppendekselpakking lek is.
Voor +/- ¤ 10 en een half uurtje sleutelen weet je het zeker.

j.wolthuis (0), 18 jaar geleden

Op de kop van de motor zie ik olie rondom liggen. Dit kan ook de kleppendeksel zijn hoor, dat weet ik zo niet. In elk geval bedankt voor je reactie !!!!

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Als je koppakking lek is,zie je meestal een grijze rookpluim uit de uitlaat komen tijdens het rijden,of...... je oliepijl stijgt en is dan vermengt met koelvloeistof.

Kan evt ook nog een slang stuk zijn van de carterontluchting die dan op het kleppendeksel lekt.

1e nazien of geen slang lekt op het kleppendeksel,zo nee,dan 2e kleppendekselpakking vervangen,blijft het euvel dan
3e slang die hoog op het kleppendeksel zit aangesloten vervangen.

Wat ook nog kan,maar alleen bij vorst,is dat je carterontluchting dicht gevroren is(als je korte stukken rijdt en de motor niet echt warm wordt),de druk in je carter zoekt dan de weg van de minste weerstand en dat is via het gat van de peilstok,hie wordt dan de olie omhoog gegooit,maar mestal is dan ook de motorkap aan de binnenzijde onder de olie.

j.wolthuis (0), 18 jaar geleden

Dit laatste zou wel kunnen omdat er inderdaad maar hele korte stukjes met die auto gereden wordt. Ik zou het nu dus kunnen controleren ( omdat we nu toch geen vorst meer hebben) om het blok schoon te maken en te zien of er opnieuw olie aankomt, toch ?
By the way, THEi.... ben jij specifiek Fiat of ook wel andere merken? Heb nml ook nog een euvel van mijn Megane op gas onder Renault staan.

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Dan moet je de olie met het olie filter vervangen,hier komt door de korte rirjes condens in wat dan bevriest en als dat net in de carterontluchting zit krijg je ook die problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.