Fiat Palio: koppelingspendaal staat vrij hoog in de auto (Palio 99)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Mijn vrouw klaagde dat de auto slecht schakelt, ik heb een aantal malen de 2 moeren (sleutel 10) bij de aansluiting van de koppelins kabel onder de motorkap wat vaster gezet.
Vandaag kreeg ik dezelfde klacht, maar na het vastdraaien staat het koppelingspendaal in de auto vrij hoog zeg maar 8 cm hoger dan het rem en gaspendaal (ook valt op dat ik pendaal naar me toe kan trekken zodat het nog hoger komt???)

Wat zou hier aan de hand zijn?

Groet, Peter

hondacoupe98

Geplaatst door hondacoupe98 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Palio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

hoe meer je die moeren aandraait, hoe hoger je koppelingspedaal...
als je hier moet aan gaan draaien dan is waarschijnlijk je koppeling aan het verslijten.

thei11316 (0), 16 jaar geleden

[quote=jeroenmonteyne]hoe meer je die moeren aandraait, hoe hoger je koppelingspedaal...
als je hier moet aan gaan draaien dan is waarschijnlijk je koppeling aan het verslijten.[/quote]
Klopt helemaal,maar het laten vervangen kun je plannen,de koppeling houdt echt niet plotseling op met werken,duurt best nog wel wat km.

hondacoupe98 (0), 16 jaar geleden

Okay, dank voor de antwoorden, het vreemde is echter dat hij verders goed rijd de koppeling slipt niet, wel staat het koppelings pendaal vrij hoog, en maakt hij een behoorlijk piepend geluid als het pendaal volledig wordt ingetrapt.

thei11316 (0), 16 jaar geleden

Als je koppeling slipt,kun je niets meer plannen,slippen moet je zien te voorkomen,anders loop je kans dat het vliegwiel ook nog eens afgedraaid moet worden.
Piepen is het druklager wat je hoort.
Beste kun je de komplete koppelinggroep vervangen,plaat+drukgroep+druklager evt ook de bakrubbers van de aandrijfassen,want deze moeten toch uit de versnellingsbak.
Oliekeering van de prise as kost iets van 5 euro,dus ook meteen vervangen,zou lullig zijn als die straks ook vervangen moet worden een paar duizend km na de koppelingreparatie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Palio of stel zelf een nieuwe vraag.