Fiat Tempra: kortsluiting

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn fiat tempra heeft een probleem. Als het heeft geregend (meestal hard) maakt de elektra in de auto kortsluiting.

Zonder dat de auto aan staat gaan er lampjes op het dashboard branden, meestal het olie accu en handrem lampje, zelfde soort situatie voordat je de auto opstart nadat je de sleutel in het contact steekt. Het vreemde is dat de contact sleutel dan niet eens in de buurt is.

De lampen staan dan ook te branden zonder dat die zijn ingeschakeld. Meestal kom ik dan 's morgens bij de auto en sta ik met een lege accu.

Dit gebeurt alleen als het regent. In gevallen dat de auto wel start en ik zet de dimlichten aan dan gaan de ruitenwissers mee. Dan moet ik de zekering eruit halen om ze te stoppen. Als ik de zekering van de centrale vergrendeling eruit haal, is het probleem meestal voor een tijdje verholpen.

Het zou dus kunnen zijn dat de centrale vergrendeling ontregeld is en die de kortsluiting veroorzaakt, maar nu is mijn vraag hoeveel kost dat om te repareren? Als het te duur is, twijfel ik om dat nog wel te investeren.

Iemand een indicatie of oplossing?

FiatTempra

Geplaatst door FiatTempra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Tempra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 17 jaar geleden

die tempra's hadden soms last van de zekeringen kast. Als ze raar gaan doen is het probleem meestal opgelost door die te vervangen.

Heino4267 (260), 17 jaar geleden

Dit euvel heb ik ook gehad: e oorzaak was dat de plaats waar de kabelboom door het schutbord heen loopt niet meer waterdicht was. Bij hevige regenval loopt dan het water in je zekeringkast e.d. waardoor je de meest vreemde fouten en foutmeldingen krijgt. Ook het euvel met de soms doorlopende ruitenwissers ken ik.
- doorlopende ruitenwissers: Haal de ruitenwissermotor los van zijn mechanisme en kijk of er daar ergens iets sluiting maakt naar massa. Als er sluiting is, stopt de ruitenwissermotor soms niet meer. Dit heeft mijn probleem destijds definitief opgelost.
- lekkage: Als je voor de auto staat met de motorkap open, kijk je rechts bovenaan in de hoek tegen het schutbord aan. Daar loopt een electrische kabel met een tule de auto in. Die tule zit niet goed, ontbreekt of sluit gewoon niet af, waardoor water rechtstreeks op je zekeringkast e.d. loopt. Verhelp eerst dit (en maak de spatbord afwateringen die daar ook in de buurt zitten meteen goed schoon!), zodat de bron van de wateroverlast weg is. Daarna kan je de zekeringkast (beide zijden! en ook het aparte dingetje dat er in de buurt zit) bekijken wat daar evt. mee mis is en e.e.a. schoon maken. Ik denk dat je dan wellicht in één keer en heel goedkoop definitief van alle mankementen af bent.
Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Tempra of stel zelf een nieuwe vraag.